Bajnoki interjú Kovács Rékával, a Honfoglalók elnökével

Ismét csodát vitt véghez a Honfoglalók Rugby Club és Törpi Rögbi Utánpótlás Műhely Sportegyesület, ugyanis aranyéremmel zártak az NBII-ben, feljutottak az első osztályba. Kovács Réka elnökkel beszélgettünk a szezonról és arról is, hogy kétszer kellett megnyerni az NBII-t, hogy följussanak NBI-be.

ÖH: Először is szeretettel gratulálunk Neked és a csapatnak. Milyen érzésekkel tértetek haza Budapestről?

Kovács Réka: A magam és a csapat nevében is köszönöm. Mérhetetlenül büszke vagyok a fiúkra, a kitartó és elkötelezett munkájukra, a közösségünkre. A tavalyi év viszontagságai után ez az újabb győzelem egyszerre visszaigazolás és elégtétel is.

ÖH: Kérlek röviden értékeld, foglald össze a 2021/2022-es szezont a felnőtt csapat vonatkozásban.

Kovács Réka: A tavalyi év veretlen szériáját megismételve, tízből tíz bajnoki mérkőzést nyertek a felnőttek. A számokat és a szerzett pontokat viszont az előző szezonhoz képest is sikerült felülmúlniuk. Az említett 10 mérkőzés során 675 pontot szereztek a zöldek és csak 95-öt kaptak, így +497 pontos mérleggel sikerült zárni a szezont. Átlagosan 48 ponttal tudtak több pontot szerezni egy-egy mérkőzésen, mint ellenfeleik. Ezeket a számokat látva egyértelművé vált, hogy már nincsen maradásuk másodosztályban, szeretnék végre kipróbálni magukat az erősebb csoportban. Az első osztály utolsó helyezettjével folytatott kvalifikációs párharcban dőlt el a sorsunk május 21-én.

ÖH: Kétszer kellett megnyernetek az NBII-t, hogy feljussatok az NBI-be. Milyen ellenfelek várnak ott rátok?

Kovács Réka: Ami biztos, hogy a csapatnak nincsen mitől tartania a felsőbb osztályban sem. Rátermettségüket már bizonyították, már csak a fonalat kell majd elkapniuk. Nyilvánvalóan lesznek nehézségek és ott azért nagyobb „pofonok repkednek”. A tizenhatszoros bajnok Esztergomi Vitézekkel idén helyet cseréltek a pár évvel ezelőtt még sereghajtó Szegedi Gorillák, a korábban biztosnak hitt pozíciók meginogtak. Most bármi és minden is lehetséges. Célkitűzéseink természetesen vannak, nem is kicsik, de a reális esélyeink majd csak az alapszakasz után fognak körvonalazódni.

ÖH: Több külföldi csapattal, nemzetközi mérkőzést is játszottatok. Tervezitek, hogy a jövőben is pályára léptek más országok csapatai ellen? Van esetleg, amit már be tudsz harangozni?Kovács Réka: Nagyon jó kapcsolatokat ápolunk a környező országok több klubcsapatával is. Utánpótlás tekintetében a román, szerb és cseh csapatok irányába nyitunk, míg a felnőttek esetében a cseh, horvát és vonalon mozgunk. A novemberi szezonzárásra már két klub is jelezte, hogy szeretné összemérni erejét velünk. Várjuk a kiírásokat, utána tudunk konkrét eseményt beharangozni.

ÖH: Dr. Körtvélyesi Attila alpolgármester egy levelet írt Nektek a mérkőzés után, melyben a további együttműködés is szóba kerül. Te milyennek látod a városvezetés és a klub közötti kapcsolatot?

Kovács Réka: Őszintén hisszük, hogy az évről-évre emelkedő városi támogatások arra utalnak, hogy kitartó munkánkkal sikerült kiérdemelnünk a városvezetés bizalmát és elismerését, valamint felkeltenünk a város lakosainak figyelmét. A továbbiakban is azon leszünk, hogy beváltsuk a hozzánk fűzött reményeket és ne okozzunk csalódást senkinek. Nem utolsó sorban pedig, végtelenül jól esett a játékosoknak, hogy Alpolgármester Úr a helyszínen buzdította őket a kvalifikációs mérkőzésen. A névre szóló levél pedig csak hab volt a tortán. Igazán jól esett a csapatnak!

ÖH: Sok szurkoló elkísért Titeket az aranymérkőzésre is, mely nyilván hatalmas pluszt adott. Mennyi erőt tudtok nyerni a szurkolók töretlen támogatásából?

Kovács Réka: A szurkolótáborunk az egyik legnagyobb „fegyverünk”. Számíthatunk rájuk a pálya szélén, de azon kívül is. Erőt adnak, amikor nekünk már nincsen. Elképesztő energiák mozdulnak meg általuk.

ÖH: Ha már aranymérkőzésről beszélünk, van egy arany csapat is. Megérdemlik, hogy név szerint fel legyenek sorolva a csapat tagjai.

Kovács Réka: Almási Bence, Gál Krisztián, Hodossy Sándor, Horváth Áron, Király Csaba, Király Kevin, Kiss Attila, Makai Sándor, Mészáros Attila, Nagyszombati Zoltán, Nyerges Ádám, Perlaki Márton, Petrák Roland, Pintér Béla, Pintér Imre, Rozsnyay Márk, Sasi Máté, Szabó István, Szőke Péter, Szőke Szabolcs, Tohai Dávid, Torma Tibor, Tóth Dániel, Utasi Dávid, Zágon Andor.

ÖH: Aki esetleg pont ennek a fantasztikus eredménynek a hallatán kapna kedvet a rögbizéshez, ő hol tud jelentkezni, hol és mikor vannak edzések, melyeket meg tud esetleg nézni?

Kovács Réka: Jelenleg öt korcsoportban versenyzünk. Fiúk 10 éves kortól, lányok 14 éves kortól tudnak csatlakozni csapatainkhoz. A felvétel folyamatos és nyáron is változatlanul vannak edzések. Jelentkezni és információt kérni a (20) 294-15-24 telefonszámon, e-mailben (torpi.rogbi@gmail.com) vagy a Facebook oldalunknak (www.facebook.com/TorpiRogbi) küldött direkt üzenetben lehet.

Még egyszer szeretettel gratulálunk Nektek! Hajrá, Honfoglalók!

Köszönjük az interjút!

Az interjút készítette: Horváth Tibor