Az ország egyetlen pipagyára 2020-ban is vitte Nagykőrös jó hírét

A 90 éves Szabó Pipagyár volt a vendég Fábry Sándor műsora december 31-i adásának. A céget két generáció, a jelenlegi vezető Szabó Balázs és az utód Szabó Csilla képviselték, őket kérdeztük az adás élményeiről és a jubileumi évről.

  • ÖH: Milyen volt a Fábry Sándor műsorában?
  • Szabó Balázs: Mint minden sikeres és jó dolog ez sem a felvétellel, hanem az alapos előkészítéssel kezdődött. A műsor szerkesztői meglátogatták a Pipagyárunkat, ahol nem csak a cégről, de Nagykőrösről is igyekeztünk minél több információt megosztani velük. A felvétel egy nagyon oldott, jó hangulatú közegben történt. Fábry Sándor nagyon barátságosan és nyíltan fordult hozzánk. Nem egy begyakorolt szöveget szeretett volna a műsorban, hanem az akkori reakcióinkat, hogy ez valóban élő képet adjon rólunk. Igazán különleges élményeket kaptunk. Egyrészt élőben tapasztaltuk meg egy nagy tévéműsor belső munkálatait. Másrész Nagykőrösön és az életközegünkben is tudják, hogy mi vagyunk az ország egyetlen pipagyára, de itt azt is megtapasztalhattuk, amikor a közönség meglátja, hogy van az a országnak ma is pipagyára. Nagyon jó érzés volt látni azt az érdeklődés, amivel a pipás mesterség felé fordultak a közönség soraiból. Mondhatjuk, hogy a műsorral felkerült a pont az i-re, értem ezalatt, hogy szép zárása volt 2020-nak, annak média érdeklődésnek melyet a jubileumi évben és az előző években tapasztaltunk, s amiben bízunk, hogy meg is marad.
  • ÖH: Jól emlékszünk, hogy ebben a sorban a Gasztroangyal volt az első országos műsor, amiben bemutatták a pipagyárat?
  • Szabó Csilla: Igen, 2019-ben, nagy megtiszteltetésként fogadtuk el a felkérést, hogy a Nagykőrösön készülő Gasztroangyalnak mi is helyszínt adhattunk. Ennek a műsornak nagy hatása volt, hiszen voltak olyanok, akik csak a műsor helyszíneit járták körül, és hozzánk is eljöttek csak megtekinteni a bemutatótermünket és sokat kérdeztek a pipagyártásról. Számos levelet, e-mailt és gratuláló telefonhívást is kaptunk. A műsort után a webshopunk forgalmán is érezhető volt, hogy sokan ránk kerestek. Ezt a műsort aztán újabb tévés megkeresés, az Itthon vagy magazin felvétele és a térségi és országos lapok érdeklődése is követte. Írtak rólunk a Petőfi Népében, a Magyar Nemzet Lugas mellékletében, az AGRO Presztízs magazinban, a Szabad Föld családi magazinjában, helyben pedig az Önkormányzati Hírek számolt be aktualitásainkról. Az internetre, a Youtube-ra is készült a Pipagyárról egy felvétel, a ma legnépszerűbb ismeretterjesztő csatornára, ahol Gyetván Csaba mutatta meg, hogyan készülnek a pipáink. Az pedig, hogy az egész világon fogható Duna TV évzáró műsorában szerepelhettünk, méltó zárása volt a tavalyi jubileumi évünknek. Bízunk benne, hogy ez az érdeklődés továbbra is fennmarad és a Szabó Pipagyár minőségi termékeivel Nagykőrös jó hírét is vinni tudjuk.
  • ÖH: Korábbi interjúink során szóba került, ahhoz, hogy a Pipagyár kiteljesedhessen, kell egy másik láb is. Miként áll ma a képlet?
  • Szabó Balázs: Mára elérkeztünk oda, hogy a kft-ből egy cégcsoport lett, ahol az egyes ágak külön cégekben működnek. A cégcsoport teljes egésze családi vállalkozásként működik, kiváló munkatársak segítségével. És természetesen kellett az a nagykőrösi közeg is hozzá, amiben tevékenykedünk. Így épül fel a rendszer, ami képes folyamatosan jó színvonalon működni és kiszolgálni a partnereink igényeit. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a családom nem csak támogat, de tevékenyen is részt vállal a feladatokból. Feleségem gazdasági vezetője a cégnek, lányomnak pedig erős elköteleződése van a családi vállalkozásunk iránt, ami biztosít engem arról, hogy jó kezekbe adhatom át a cégcsoportot. Aminek ma három ága van: a Szabó Pipagyár Kft. gyártja a pipákat, a Szabó Logisztik Kft. fa-csomagolóanyag gyártással és árumozgatással, a Szabó Csillag Kft. pedig oktatás és fejlesztéssel foglalkozik. Mára, úgy érzem, sikerült kilépni abból, hogy csak a logisztikai és pipás körökben ismerjenek minket. Egy igazi márka épült fel a három generáció során, Csilla feladata pedig az lesz, hogy ezt az egész világon ismertté tegye.

Fábry Sándor műsora megtekinthető itt: https://mediaklikk.hu/video/fabry-2020-12-31-i-adas/