Az iskolákban is megtörténtek a tesztelések!

Városunk általános iskoláiban is megtörténtek a Covid19 kivizsgálása érdekében tett szűrővizsgálatok, melyekről Nagykőrös város általános iskolái tettek beszámolót az Önkormányzati Hírek olvasóinak:

Nagykőrösi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola: A Nagykőrösi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában két alkalommal került sor az alkalmazottak tesztelésére. A pedagógusok és technikai dolgozók egyaránt éltek a lehetőséggel. Szerencsére csak negatív eredmények születtek. Örömömre szolgál, hogy iskolánkban a gyermekek között sem ütötte fel fejét a járvány, a félév során nem volt szükség egyetlen osztályban sem a digitális oktatás elrendelésére.

Tóthné Patonai Csilla intézményvezető


Nagykőrösi Kolping Katolikus Általános Iskola: November és december hónapokban két alkalommal volt lehetősége a Nagykőrösi Kolping Katolikus Általános Iskola pedagógusainak Covid-tesztelésre. Köszönjük a lehetőséget, s a tesztet végző fiatalok munkáját. Istennek hála, mindenki negatív eredményt produkált. „Boldog az a nép, amelynek az Úr az Istene!” Zsoltárok 144:15

 Lakatos András igazgató


Nagykőrösi Petőfi Sándor Általános Iskola: A Nagykőrösi Petőfi Sándor Általános Iskolában 2020. november 24-én 35 fő teszteltette magát, december 1-jén pedig 40 fő. A tesztelés mindkét alkalommal 10 órától 11:30-ig tartott, amely nagyon gördülékenyen és gyors eredményekkel az orvosi szobában zajlott le. A kormányablak által 1 fő ügyintéző és 2 egyetemista hallgató lett megbízva az alkalmazotti közösség tesztelésére. Covid fertőzött tanulónk jelenleg nincs az iskolában, nagyon kevés a hiányzó tanuló.

 Utasi Eszter igazgató


Dalmady Győző Óvoda, Általános Iskola és EGYMI: A kettő alkalommal történt szűrés alatt egy kollegának lett pozitív az eredménye. Igen magas részvételi aránnyal zajlottak a szűrések, ez köszönhető annak, hogy intézményünk dolgozóinak társadalmi felelősségvállalása ezen a téren is kimagasló. Jellemzően azok a kollégák nem vették igénybe az ingyenes tesztelést, akik ezen időszak alatt betegség miatt hiányoztak, karanténban voltak, vagy már átestek a COVID fertőzésen.

Kecskés Ilona Ildikó

mb. Intézményvezető


Nagykőrösi Kossuth Lajos Általános Iskola: A Nagykőrösi Kossuth Lajos Általános Iskolában két alkalommal végeztek Covid szűrést.

A kollégák kilencven százaléka vett részt a vizsgálatokon. Az első alkalommal nem találtak pozitív esetet, a második tesztelésnél két pedagógus tesztje lett pozitív, akik azóta már gyógyultan folytatják a munkát. A tesztelési lehetőségekkel technikai dolgozóin is éltek. Esetükben minden vizsgálati eredmény negatív volt.

Deák Gábor intézményvezető


Arany János Református Általános Iskola és Óvoda: Az Arany János Általános Iskolában két alkalommal került sor a tesztelésre, mely során a pedagógusokon kívül a technikai személyzetet is tesztelték. Összességében elmondhatjuk, hogy minden eredmény negatív lett, a tanítás zavartalanul folyik az iskolánkban.

Dr. Szenczi Árpád igazgató