A kupakok gyűjtése!

A Nagykőrös város központjában található Segítő Zöld Szív kihelyezésével, városunk összes lakosa lehetőséget kapott arra, hogy ha csak egy kicsivel is, de segíteni tudjon rászoruló, vagy beteg gyerekeken. Örömteli érzés látni, hogy ezzel a lehetőséggel élnek is, és napról napra egyre több kupak gyűlik a tárolóban. Annak érdekében, hogy minél több kupak legyen gyűjtve és váljon felhasználhatóvá Szécsényné Tóth Rozália, a Kőrös Környéki Nagycsaládosok Egyesületének vezetője egy pár kérdés erejéig beszámolt nekünk a kupakok helyes gyűjtéséről, szállításáról, és természetesen a második körben összegyűjtött kupakok mennyiségéről és felajánlásáról, ugyanis a kupakokból összegyűlt összeg a nagykőrösi kisfiú, Botond részére lesz felajánlva.

Azok számára, akik most kezdték el gyűjteni a kupakokat, vagy szeretnék elkezdeni, mire kell figyelnie a gyűjtés során?

Csak és kizárólag műanyag kupakokat tudunk elfogadni, nagyon fontos, hogy fém és egyéb hulladék ne kerüljön a csomagokba a kupakok közé. A műanyag kupakok közül beváltható az innivalós kupakok mellett akár a samponos, tusfürdős, hajlakkos üvegek kupakjai is. De ezeken kívül feldolgozható a tejes dobozok, majonézes – mustáros – ketchupos flakonok kupakjai, a tejszínhabos doboz és a különböző mosószerek, tisztítószerek kupakjai is, de ezeknél nagyon fontos kiemelni, hogy a kupakok szennyeződés mentesek legyenek, a fertőtlenítő szeres kupakok és az ételmaradékos kupakok nem használhatóak. Ha van gyermek, unoka a családban a Kinder tojás műanyag kis kapszuláját is lehet e célból gyűjteni.

Hol váltják be a kupakokat?

Karcagon és Soltvadkerten van jelenleg kapcsolatunk a kupakbeváltó helyek tekintetében, ahova az elszállításban a Nagykőrösi Humánszolgáltató Központ munkatársai segítenek.

A Segítő Zöld Szívbe gyűjtött kupakok jelenleg a nagykőrösi kisfiú Botond segítségére gyűlnek össze, akit sajnos nemrégiben agytörzsi daganattal diagnosztizáltak. Nagyjából mennyi kupak gyűlt már össze Botond részére?

Jelenleg körülbelül 400 kg mennyiségű kupak van, amit elfogunk szállítani Soltvadkertre. Tagcsaládjaink nagyon nagy szeretettel és őszinte szívvel ürítik a kupakgyűjtő Zöld Szívecskét. Csak így tovább, gyűjtse mindenki a kupakokat, hiszen így tudunk segíteni másoknak az összegyűjtött kupakok összegével.