A gyermekek véleménye

Illusztráció, reméljük, hamarosan teljesen visszatérhetünk a megszokott hétköznapokhoz.

Fotó: ÖH archívum

A Magyar Kormány döntésével április 19-én újraindult a jelenléti oktatás az általános iskolák alsó tagozataiban, május 10-étől pedig a felső tagozatosok és a középiskolások is visszaülhetnek az iskolapadokba a tervek szerint.

Megkértük a Nagykőrösi Kossuth Lajos Általános Iskola vezetőjét, Deák Gábort és a Nagykőrösi Petőfi Sándor Általános Iskola vezetőjét, Utasi Esztert, hogy juttassák el lapunkhoz néhány gyermek véleményét arról, miért várták már, hogy újra jöhessenek iskolába. Az alábbiakban elolvashatják a gyerkőcök véleményét.

A Nagykőrösi Kossuth Lajos Általános Iskola tanulói:

Csaba: „Én már nagyon vártam, hogy újra iskolába jöhessek. Hiányoztak a barátaim. A tanító nénivel sokkal jobb tanulni, mint otthon anyával.”

Viki: „Nekem nagyon jó volt otthon, de azért iskolába is szeretek járni. Itt mindig sok piros pontot gyűjtök, aminek az egész család nagyon örül.”

Jani: „Nekem legjobban a tesi órák hiányoztak, mert nagyon kicsi a szobám. Anya meg dolgozott, és csak vasárnap mentünk el kirándulni.”

Dani: „Végre jöhettem iskolába! Nagyon unatkoztam otthon. Nekem nincs testvérem. Alig vártam, hogy találkozzak a legjobb barátommal, Petivel.”

Dóri: „Én legeslegjobban azt vártam, hogy ott üljek az asztalomnál az iskolában, és mindenféle szépet rajzoljak, meg ragasszak, mert azt szeretem a legjobban. Otthon is sokat rajzoltam, de a tanító nénivel mégis csak jobb.”

A Nagykőrösi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói:

Hanna: „Hiányoztak a barátaim. Jobb, hogy személyesen látjuk egymást. Otthon csak egyedül tudtam játszani, itt a barátaimmal. Sokat futhatunk a nagy udvaron.”

Dorka: „Az iskolában együtt játszunk, és együtt tanulunk. Vannak osztálytársaim, akiket a digitális oktatásban nem láttam a csoportbeosztás miatt. Mivel nagy az iskola udvara tudunk futkározni és a barátnőimmel játszani.”

Patrik: „Az online tanulás nehéz volt számomra, mert nem mindig értettem a tanító nénit. Itt jobban megértem a feladatokat és nagyon sok segítséget kapok.”

Köszönjük a kedves sorokat és nagyon jó tanítást kívánunk a tanító néniknek, a gyermekeknek pedig kellemes együtt töltött időt és hasznos ismeretszerzést!

Vigyázzanak magukra, vigyázzanak egymásra!

Horváth Tibor