2021-ben is folytatódik az együttműködés a nagykőrösi rendőrség és a mezőőrség között!

Idén is sor került az a nagykőrösi mezőőri szolgálat és a Nagykőrösi Rendőrkapitányság együttműködése vonatkozásában éves értékelésre a 2020. évre vonatkozóan.

Nagykőrös Város Önkormányzata részéről dr. Körtvélyesi Attila alpolgármester vett részt a megbeszélésen, aki elmondta: „Először is köszönöm mind a rendőrség, mind a nagykőrösi mezőőrség munkáját, amit 2020-ban végzett. A két mezőőr minden hónapban beszámol szóban és írásban is a közös munkáról, a közös járőrözésekről, a külterületi tapasztalatokról. Hála Istennek az elmúlt időszakban, az elmúlt években mondhatom azt, hogy pozitívak voltak a visszajelzések. Nincsenek már olyan jellemzően jelen a külterületi lopások, a tanyafeltörések, ezek jóval visszaszorultak. A mezőőrök egyfajta rendfenntartó szerepet is betöltenek, azon kívül figyelik az utakat, a mezőgazdasági területeket. Én örülök neki, hogy minden évben arról tudunk beszámolni, hogy pozitív a fogadtatása a lakosság részéről és a mezőőrök is szívesen mennek a járőrökkel terepre. Őket erősíti ebbe a pozícióba, segíti. Mi szeretnénk folytatni, az eddig megkezdett munkát, ugyanazokkal a feltételekkel.”

Dr. Horváth Imre r. alezredes, meg. kapitányságvezető elmondta, hogy „a mezőőrökkel abszolút jó a kapcsolatunk, azon leszünk, hogy ez fennmaradjon, számítunk rájuk ezután is. A jó kapcsolat maradjon is így, köszönjük szépen a munkátokat.”

Kishalmi Tibor r. alezredes, kapitányságvezető-helyettes, Rendészeti Osztályvezető kiemelte: „Pont jó ez az együttműködés így, mert ők ismerik a tanyavilágot, az ott élőket és a segítségükkel a rendőrök is megismerik és könnyebben megtalálnak, akit éppen keresnek. Örülünk, hogy most olyan sok lopás nem történik, ez nagyon visszaszorult, a bűnözői kör egy nagy része le van csukva. Megjegyzem, nagyon jó ez a kijárási korlátozás is, ez nagyban segíti a mi munkánkat is. Ha van olyan személy, akit nem találunk, azonnal mondják, hogy ez a dűlő, az a dűlő. Nagy segítség.”

Elhangzott, hogy ezentúl a mezőőrséggel való kapcsolattartás mellett a közterület-felügyelettel is erősítik az együttműködést, a megállapodást ezzel kapcsolatban már aláírták, így a külterület után a belterületen is létrejött a közös szolgálatteljesítés, erről ugyanúgy havi szinten fogják a tájékoztatást megtenni a rendőrség irányába. Az adminisztrációs feladatokat, ahogy eddig, ezután is a Nagykőrösi Polgármesteri Hivatal Polgármesteri Kabinetje végzi.

KERESSÉK A NAGYKŐRÖSI MEZŐŐRÖKET BIZALOMMAL,

SZÁMÍTHATNAK RÁJUK 2021-BEN IS!

I. sz. működési terület (Kecskeméti és a Ceglédi úttól jobbra eső terület),
Sipos László                       
06-20/543-2523   
II. sz. működési terület (Kecskeméti és a Ceglédi úttól balra eső terület),
Kenyeres Balázs
06-20/548-0921