PROGRAMOK
RÉGI OLDAL
Nagykőrös város hivatalos honlapja

 

November 4-én 63 éve, hogy a szovjet csapatok elözönlötték Budapestet és az ország számos nagyvárosát azzal a céllal, hogy leverjék a forradalmat. A Vörös Hadsereg támadását a forradalom hívei nem nézték tétlenül, de a túlerő leküzdhetetlennel bizonyult. A nyugat tétlenül nézte végig az eseményeket.
2019. november 4-én, 17 órakor a „Nagykőrösi Büszkeségpontnál”, a Barta Margit emlékműnél emlékeztünk azokra, akik a végsőkig kitartottak, akik az életüket áldozták a magára hagyott magyarság szabadságáért.

 

Ünnepi műsor IDE kattintva megtekinthető


A nemzeti imádságunk, a Himnusz közös eléneklését követően dr. Körtvélyesi Attila képviselő úr köszöntötte a megemlékezőket, majd Deák Gábornak, a Nagykőrösi Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatójának emlékező gondolatait hallgathatták meg a megjelentek.

 

Dr Körtvélyesi Attila ünnepi gondolatai ide kattintva megtekinthetők, meghallgathatók


Ezt követően a Nagykőrösi Kossuth Lajos Általános Iskola tanulóinak színvonalas, megható műsorát tekinthették meg a jelenlévők.
Nagykőrös Város Önkormányzata nevében a megemlékezés virágait és mécseseit elhelyezte dr. Czira Szabolcs polgármester, dr. Körtvélyesi Attila képviselő, valamint Deák Gábor igazgató, végül a jelenlévők is elhelyezték a megemlékezés gyertyáit a Barta Margit emlékműnél.
A városi megemlékezés a Szózat eléneklésével zárult.

 

Beretvás Judit
Fotók: Szapora István

Videók: Horváth Tibor

 
 
© 2015 Nagykoros.hu | Impresszum
Developed by Peter Vadasz