PROGRAMOK
RÉGI OLDAL
Nagykőrös város hivatalos honlapja

Ahogyan az Önkormányzati Hírek e heti számában megírtuk:

Kezdődik a Bárány utcai lakótelepen a burkolatfelújítás!

 Augusztus 9-én került sor Bárány utcai lakótelep út és járda felújításának munkaterület átadás- átvételére. A közbeszerzési eljárás után a nyertes kivitelező a tervek szerint napokon belül megkezdi a munkálatokat az építési területen.

 

 

 

A beruházás során a Bárány utcai lakótelep út és járda felújítása hat szakaszra bontva történik meg a műszaki tervek alapján, a Földvári, Bárány és Tabán utcák által határolt területen. Minderre pályázaton nyert pénzt Nagykőrös Város Önkormányzata, Magyarország Kormányától. A támogatást dr. Czira Szabolcs polgármester előterjesztése alapján Nagykőrös Város Önkormányzata jelentős önerő mellérendelésével egészítette ki.

 

Ütemterv pdf file-ban IDE kattintva

Sebestyénné Angyal Zsuzsanna önkormányzati képviselő szívügyének érzi a Bárány utcai lakótelepen élők problémáit, így mindenben segíti azok megoldását. A képviselő asszony személyesen tájékoztatta a területen élőket a napokban arról, hogy hamarosan megkezdődnek a burkolatfelújítási munkák.

 

 

Az összes tervezett útburkolat felújítása 1082 m hosszúságban átlagosan 6 m szélességben, 6917,71 m2 -en meglévő burkolat marásával, és újra aszfaltozással történik. A meglévő járdák felújítása három utcában valósul meg 3, illetve 2 m szélességben, 219 méter hosszban, összesen 599 m2 térkő burkolat építésével, látáskorlátozott vezetősáv beépítésével. A beruházás során a rossz állapotú, tönkrement, kikátyúsodott parkoló részek javítása is elvégzésre kerül.

 

A szakemberek kérik a lakosság türelmét, és megértését a felújítás időtartama alatt.

 

Lőrinczy Veronika

 

Tervezett ütemezés:

Augusztus 12-én kezdenek a járdák bontásával.

Augusztus 14-től bontják a Tibiker, ALDI mögötti utcát (várhatóan 1-2 nap).

Augusztus 15-től bontják a Bárány utcát a kettő belső úttal együtt (várhatóan 2-3 nap).

Augusztus 21-től bontják a Földvári utcát (várhatóan 1-2 nap).

Augusztus 22-től bontják a Tabán utcát (várhatóan 1-2 nap).

A fenti információkat a Műszaki Irodától kaptuk!

 

 
 
© 2015 Nagykoros.hu | Impresszum
Developed by Peter Vadasz