PROGRAMOK
RÉGI OLDAL
Nagykőrös város hivatalos honlapja

 

Kecskemétről költözött Nagykőrösre Ország-Nagy Andrea és párja, Ország Zsolt, akik gyorsan megismerkedtek a várossal és a körzet települési képviselőjével, Illés Sándorral, ő ajánlotta figyelmükbe a helyi virágosítás versenyt, melyre örömmel pályáztak. Ország-Nagy Andreával beszélgettünk, melyet alábbiakban olvashatnak.

 

ÖH: Honnan érkeztek városunkba? Mióta élnek Nagykőrösön és mivel foglalkoznak?

 

Ország-Nagy Andrea: Kecskemétről költöztünk át, már 2 és fél éve élünk itt, férjemmel, Zsolttal, aki december óta az Önkormányzati Tűzoltóság Nagykőrös állományában dolgozik. Én pedig szakács vagyok a Pintér Étteremben.

 

ÖH: Mi volt az első benyomás, amikor beszélgettek, beültek a kávézóba?

 

 

Ország-Nagy Andrea: Itt az embert emberszámba veszik. Kimentem a piacra, kétszer vásároltam egy néninél, megkérdezte, hogy hívnak, és amikor mentem legközelebb, akkor a nevemen szólított és mondta, hogy Andikám gyere két hét múlva, mert akkor már lesz uborka, paradicsom, paprika és minden háztáji finomság, ami a kertjében megterem. Nekünk nagyon fontosak ezek a pozitív benyomások. Nagykőrösön számítanak az emberi értékek, ezért is szeretünk itt lakni.

 

ÖH: Szóba kerültek az utóbbi évek fejlesztései, megújult a Cifrakert, a Múzeum, a Hősök tere és lett egy egyedi, modern piaccsarnokunk is…

 

Ország-Nagy Andrea: Bizony, nagyon sokat fejlődött az alatt a pár év alatt is a város, mióta mi itt élünk. Nekünk tetszik a település, nagyon nagy ütemben fejlődik, tényleg pár év alatt óriási pozitív változáson ment át Nagykőrös. Szépül, aminek csak örülnie kellene minden embernek. Az új piaccsarnokot imádom, gyakran járok is oda, van a kis lángosozóm, konkrét helyek, ahová mindig örömmel megyek vasárnaponként főleg. Múzeumban is voltunk, megnézünk mindent, hiszen ezek nekünk, itt élőknek is épülnek.

 

ÖH: Tavaly országos I. helyezést értünk el a turisztikai ügynökségtől, de korábban például a Legszebb Főutca díjat is megnyertük. Milyennek látja Nagykőröst, a Virágzó Várost?

 

Ország-Nagy Andrea: Közterületeink gyönyörűek, a helyi versenyre én is neveztem, úgy kerültünk kapcsolatba Illés Sándorral. Imádom a rendezett, szép utcákat, köztereket és mi is igyekszünk tenni egy kicsit azért, hogy kellemessé tegyük környezetünket. Bár nekünk van két lánykutyám, ők is nagyon szeretik a virágokat… főleg enni, úgyhogy el kellett zárnunk, de cserepekben és kint az utcafrontnál is vannak virágaink. Nekem a főzés mellett ez a hobbim.

 

Az interjút készítette: Horváth Tibor

 

Képünkön Ország-Nagy Andrea  és Illés Sándor települési képviselő

 
 
© 2015 Nagykoros.hu | Impresszum
Developed by Peter Vadasz