PROGRAMOK
RÉGI OLDAL
Nagykőrös város hivatalos honlapja

 

Közlemény

 az EGÉSZSÉGÜGYI HUMÁNERŐFORRÁS-FEJLESZTÉS A NAGYKŐRÖSI REHABILITÁCIÓS SZAKKÓRHÁZ ÉS RENDELŐINTÉZETBEN

 Intézményünk vezetése 2017-ben nyújtott be támogatási kérelmet a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (azon belül VEKOP-7.2.4-17) keretein belül vissza nem térítendő bérköltség támogatásra.

Célunk az egészségügyi ellátó rendszer átalakításával összefüggésben a megváltozott igényekhez az egyes területeken meglévő hiányokhoz való alkalmazkodás, a foglalkoztathatóság szakmai feltételeinek megteremtése, a humán-erőforrás minőségi szempontból történő optimalizálása.

A projekt teljes költségvetése bruttó 85.477.895 Ft. Ezen összeg közel 26 hónapon keresztül fedezte a programba vont dolgozók munkabérét és a hozzá tartozó szociális hozzájárulási adót.

 

A projekt kezdetétől (2017.06.15.) az előírt határidőn belül minden újonnan vállalt munkaerő, minden új munkakörben foglalkoztatott munkaerő foglalkoztatásának támogatása megkezdődött.

A létszámbővítéssel létrehozott munkahelyek esetében 10 új szakember került alkalmazásra, akik közül 7 fő gyógytornász, 3 fő pedig ápoló képesítésű. Ezen felül 2 meglévő dolgozónk új munkakörben való foglalkoztatására nyílt lehetőség 1 fő diplomás ápoló és 1 fő szakápoló vonatkozásában. A bértámogatásnak köszönhetően újonnan felvett dolgozók közül többen is pályakezdő fiatalok, így nemcsak Intézményünknek nyújt segítséget ez a lehetőség, hanem a projekt terhére felvett álláskeresőknek is, akik magas színvonalú szakmai tapasztalattal gazdagodhatnak a nálunk töltött évek alatt.

 

A projekt zárásához közeledve megállapítható, hogy az időszaki vállalások maradéktalanul teljesültek. Betöltetlen intézményi hiányszakmának minősülő munkakörök arányának csökkenése mutató 10%-os vállalt célértéke már a céldátum előtt teljesült.

 

Kórházunk köszönetét fejezi ki az Európai Unió által finanszírozott VEKOP projektnek, és a Pénzügyminisztériumnak, mint támogatóknak, a projekt előírásszerű lebonyolításában résztvevő munkatársainknak, azon dolgozóinknak, akik a támogatás eredménye képen kerültek alkalmazásunkba, és akik programba kerülésük óta munkájukkal támogatják Intézményünkben a minőségi betegellátást.

 

 

                                                                                                                                           Erdős Krisztián

                                                                                                                                            projektvezető

 
 
© 2015 Nagykoros.hu | Impresszum
Developed by Peter Vadasz