PROGRAMOK
RÉGI OLDAL
Nagykőrös város hivatalos honlapja

 

Csoportképünkön: A nemzetközi zsűri tagjai: Rudi Geerardyn tájépítő-várostervező mérnök, a zsűri elnöke Belgiumból; Martin Wagner, a zsűri alelnöke, kertészmérnök, az osztrák Virágos Iroda szervezet képviselője Ausztriából; Petr Šiřina tájépítész, a Cseh Építész Kamara Tagja, a Cseh Táj és Kert Társaság tagja Csehországból; Hildegunde Henrich tájépítész és várostervező mérnök, a németországi Entente Florale szervezet tagja Németországból; Christy Boylan kertészeti szakértő, tájépítész Írországból; Gabriele Schetter erdészeti menedzser, tanúsított európai fatechnikus szakértő Olaszországból; Marjolijn Ruijs asszony, tájépítészeti vállalkozó, a holland Entente Florale szervezet tagja Hollandiából; Anton Schlaus, B. Sc építész, a szlovén Entente Florale szervezet tagja Szlovéniából.

 

A versenyt segítő vendégek, továbbá Nagykőrös városvezetése részéről:

 

Spanyárné Halász Szilvia, kertépítő mérnök, a magyarországi Entente Florale szervezet tagja Magyarországról; Dr. Nagy Ildikó Réka, a verseny nemzeti koordinátora; Dr. Dömötör Tamás okl. tájépítész; Barta Petra Virágos Magyarország projektvezető; Pesti Krisztina, a zsűri nap moderátora.

 

 

 

Dr. Czira Szabolcs, Nagykőrös város polgármestere; dr. Körtvélyesi Attila, Nagykőrös város alpolgármestere; Tényi András főépítész; Vozárné Ragó Ildikó, a Köva-Kom Nonprofit Zrt. vezérigazgatója; László Ditta, a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ igazgatója és Juhász Nándor, a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ igazgatóhelyettese.

 

 

 

Nagykőrös tavaly megnyerte a Virágos Magyarország országos versenyt és ezzel a jogot és lehetőséget, hogy képviselhesse hazánkat, Magyarországot. Idén februártól egy felkészülési periódus kezdődött, melynek része volt, hogy egy portfóliót, egy sétálófüzetet és egy média-megjelenéseket tartalmazó kiadványt is elkészítettünk. E mellett komoly fejtörést okozott, hogy a sok érték közül, melyek Nagykőrösön megvannak, melyeket tárjuk a szakmai zsűri elé. A 6 órás kötött zsűrizési napra július 2-án került sor. Reggel a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központban kezdtek, ahol dr. Körtvélyesi Attila alpolgármester, Tényi András városi főépítész és Ragó Ildikó, a „2018-as Év Főkertésze” tartottak városbemutató és szakmai előadásokat. Ezután egy csoportkép elkészítésére került sor a Városháza főlépcsőjén, melyet a Református Templom meglátogatása és a toronyba történő séta követett.

 

 

A megújult Hősök terét, mely egyértelműen elnyerte a szakemberek tetszését, Nagykőrös különdíjra jelölte pályázatában. Ezt követően a Múzeum, a Cifrakert és a Csónakázó-tó következett. Az ebédet a Tímárház udvarán fogyasztották el, majd a délutáni zsűrizési ciklus következett. A Temetőhegyi új lakó- pihenőövezet fásítási programját mutatták be nekik, majd a Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház következett, ahol a rehabilitációs kert, rehabilitációs program ismertetése történt meg. A nagykőrösi új Piaccsarnokban kóstolóval várták a helyi termelők a zsűri tagjait, majd az utolsó helyszín a Pálfája és az Oktatóközpont volt. Itt kenyérlángos és pálinka kóstolására is sor került. A zsűrizés végén egy általános képet kaphattunk a zsűri elnökétől, melyről részleteket az Önkormányzati Hírek facebook oldalára feltöltött videóban láthatnak, illetve jövő heti lapszámunkban is olvashatnak. A díszvacsora 20 órakor kezdődött a kulturális központ dísztermében, ahol először dr. Czira Szabolcs polgármester mondott köszöntőt, majd Rudi Geerardyn, a nemzetközi zsűri elnöke. A vacsora 22 óra helyett jóval 23 óra után ért véget, ami egyértelmű jelzés arra, hogy jól érezték magukat nálunk a vendégek.

 

Mindegy milyen eredményt érünk el, Nagykőrös győzött, de az igazi győztesek azok, akik ebben a versenyben, az előkészítésben részt vettek. Köszönet és hála, azoknak, akik széppé, virágzóvá tették városunkat, a KÖVA-KOM Nonprofit Zrt. minden dolgozójának, a Nagykőrösi Szolgáltató Központnak, kiemelten a Vágó Csaba vezette parkfenntartó szekciónak, a Toldi iskola vezetésének és Danóczi Leventének, akik azonnal jelentkeztek, hogy be szeretnének kapcsolódni a zsűri napba. Külön kiemelt köszönet illeti Tankó Ágota főigazgató asszonyt és a nagykőrösi kórház valamennyi dolgozóját, az önkénteseket, hogy csodaszéppé varázsolták a kórházunk udvarát, kertjét. Mindenkinek jár az elismerés, aki az egyes zsűrizési állomásokon jelen volt, segített.

Horváth Tibor, képek: Szapora István

 Képk még az Önkormányzati Hírek facebook oldalán!

 

 
 
© 2015 Nagykoros.hu | Impresszum
Developed by Peter Vadasz