PROGRAMOK
RÉGI OLDAL
Nagykőrös város hivatalos honlapja

 

A nagykőrösi városvezetés szívügyének érzi, hogy a nagykőrösi lakosság által végzett virágosítást, kertszépítést méltóképpen elismerje. Dr. Czira Szabolcs polgármester, aki a Virágos Nagykőrös pályázat díjkiosztó gáláján az est házigazdájaként adta át a kitüntetéseket, maga is folyamatosan figyelemmel kísérte és megtekintette a pályázók kertjeiről készült képeket, bemutatókat.

 Képgaléria IDE kattintva! 

A díjátadón készült VIDEO IDE kattintva

 

 

Az Entente Florale Europe zsűrinapjának sajtótájékoztatóján Dr. Czira Szabolcs külön is méltatta azon nagykőrösi magánszemélyek munkáját, akik „kinyitották” kertjeik kapuját, és betekintést engedtek kertjeikbe, udvaraikba a zsűrinek, illetve az internet közösségének, és a nyomtatott sajtó olvasóinak. A Virágos Nagykőrösért pályázat ünnepélyes díjkiosztójára a Rácz József galériában került sor, július 2-án az Entente Florale Europe verseny kísérőrendezvénye keretében. A díjakat a győztes pályázóknak Dr. Czira Szabolcs polgármester adta át, közösen a nemzetközi zsűri tagjaival. A 2019-es Virágos Nagykőrösért verseny zsűritagjai Vozárné Ragó Ildikó kertészmérnök, a KÖVA- KOM Nonprofit Zrt vezérigazgatója, Szabóné Irházi Zsuzsanna szakbizottsági elnök, önkormányzati képviselő, Vágó Csaba kertészmérnök, a Nagykőrösi Szolgáltató Központ főmunkatársa, városi főkertész.

 

Az alábbiakban a narrátori szövegből olvashatnak részleteket, illetve következzenek a győztesek nevei, akiknek tiszta szívből gratulálunk és kívánjuk, hogy leljék örömüket továbbra is csodaszép kertjeikben.

 

 

2019-es győztesek:

POLGÁRMESTERI ELISMERŐ OKLEVÉL- ben részesült:

Baracsi Katalin és Zatykó Erzsébet részére a közösségért végzett példamutató és áldozatkész munkájáért, mellyel a Bárány utcai lakótelep zöldövezetét virágokkal, növényekkel ékesítették a Virágos Nagykőrösért 2019-es pályázat nevezőiként

 

  • a Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház és Rendelőintézet/ Legvirágosabb Intézmény kategóriában I. helyezést ért el
  • a Nagykőrösi Városi Óvoda Kárász utcai tagintézménye/ Legvirágosabb Intézmény kategóriában II. helyezést ért el
  • a Nagykőrösi Humánszolgáltató Központ- Nagykőrös Városi Bölcsőde a Legvirágosabb Intézmény kategóriában III. helyezést ért el
  • Urbán Istvánné / Legvirágosabb Ház kategóriában I. helyezést ért el
  • Czirják Józsefné és Tőke Gyula / Legvirágosabb Ház kategóriában I. helyezést ért el
  • Pap György Istvánné / Legvirágosabb Ház kategóriában II. helyezést ért el
  • Csehné Urbán Tímea / Legvirágosabb Ház kategóriában II. helyezést ért el
  • Vörös István / Legvirágosabb Ház kategóriában III. helyezést ért el
  • Rácz Zsuzsanna / Legvirágosabb Ház kategóriában III. helyezést ért el

 

Idézet a narrátori szövegből:

 

„Az idei évben rekord létszámú nevezés érkezett a Virágos Nagykőrösért pályázati kiírásra, összesen 120-an indultak el a megmérettetésen.

 

 

Közösségi oldalainkon, honlapjainkon, valamint a Város nyomtatott újságjában, az Önkormányzati Hírekben folyamatosan beszámoltunk a pályázatról, bemutattuk az indulók varázslatosan szép ingatlanjait, zöld és virágokkal borított kertjeit. Képes beszámolókat készítettünk a zsűrizés pillanatairól is.

 

 

Sikerült városszerte kimagaslóan magas érdeklődést kivívni az itt élők részéről a verseny iránt, mely ebben az évben szorosan kapcsolódik az Entente Florale Europe nagykőrösi zsűrinapjához. Több ezer képet közöltünk, sok tízezer lájkot kaptak posztjaink közösségi oldalainkon.

 

A pályázó nagykőrösi polgárok, intézmények kertjeit, udvarait, előkertjeit bemutatva másoknál is kedvet ébresztettünk arra, hogy gondozzák, virágosítsák az ingatlanokat. Mindenki nyert tehát, aki ebben az esztendőben indult ezen a versenyen, de győzteseket kell hirdetnünk.

 

A pályázók kertjei elvarázsolták a szakmai zsűrit, csodálkozással vegyes áhítattal gyönyörködtünk az Ember alkotta helyi csodákban, melyeket ma este Önök is megtekinthetnek kivetítés formájában. Azok a pályázók, aki a ma estére meghirdetett díjkiosztóra meghívást kaptak, rangos elismerésekben részesülnek.

 

A növények, virágok szeretete a nagykőrösi emberek öröme, mellyel más embertársainknak is követendő példával szolgálnak, ezzel hozzájárulnak ahhoz, hogy Nagykőrös Városa komoly eredményeket érhessen el rangos versenyeken.”

 

 

 

Az Entente Florale Europe Nemzetközi zsűrijének tagjai:

Rudi Geerardyn úr, tájépítő- várostervező mérnök, a zsűri elnöke, Belgiumból

 

Martin Wagner úr, a zsűri alelnöke, kertészmérnök, az osztrák Virágos iroda szervezet képviselője, Ausztriából

 

Petr sizsina Šiřina úr, tájépítész, a Cseh Építész Kamara Tagja, a Cseh Táj és Kert Társaság tagja, Csehországból

 

Hildegunde Henrich asszony, tájépítész és várostervező mérnök, a németországi Entente Florale szervezet tagja, Németországból

 

Spanyárné Halász Szilvia asszony, kertépítő mérnök, a magyarországi Entente Florale szervezet tagja Magyarországról

 

Christy Boylan úr, kertészeti szakértő, tájépítész, Írországból

 

Gabrielle szkétör Schetter asszony, erdészeti menedzser, tanúsított európai fatechnikus szakértő, Olaszországból

 

Marjolijn Ruijs asszony, tájépítészeti vállalkozó, a holland Entente Florale szervezet tagja, Hollandiából

 

Anton Schlaus úr, B. Sc építész, a szlovén Entente Florale szervezet tagja, Szlovéniából

 

 

összeállította: Lőrinczy Veronika

Képek: Lőrinczy Veronika és Szapora István

 

 

 

 
 
© 2015 Nagykoros.hu | Impresszum
Developed by Peter Vadasz