PROGRAMOK
RÉGI OLDAL
Nagykőrös város hivatalos honlapja

 

 

 

F E L H Í V Á S

 

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a jogszabályi előírásoknak megfelelő cég az önkormányzat megbízásából földi kémiai szúnyoggyérítési munkát végez.

 

A szúnyoggyérítés 2019. 06. 26-án és 27-én történik.

 

A szúnyoggyérítési munkát az OEK által engedélyezett DELTASECT 1,2 ULV nevű szúnyogirtó szerrel, a meteorológiai körülmények függvényében, 20 órától 23 óráig tervezik elvégezni.

 

A szúnyogirtószer élőlényekre és az emberre ártalmatlan, közterületi használata engedélyezett. A gyérítési munkákat kisteherautón elhelyezett melegköd-képző géppel végzik. A felhasznált szúnyogirtószer emberre, melegvérű állatra, növényre veszélytelen.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a melegköd-képzése zajjal és nagy mennyiségű fehér füstszerű anyag megjelenésével jár. A köd a légtérbe bocsátása után 10-15 méter vastagságban elterül a levegőben a talajszint felett, és kedvező időjárás esetén hosszabb ideig is érzékelhető. A ködöt alkotó parányi szemcsék gyérítik a vérszívókat. A néhány órával a köd eloszlását követve, a hatóanyag lebomlik!

Kérjük a lakosságot, hogy a jelzett időpontban az ablakokat csukják be. Az esetleges erős zaj miatt szíves elnézésüket kérjük.

 

Felhívom a méhészek figyelmét, hogy a kijuttatott szúnyogirtószer

MÉHEKRE VESZÉLYES,

ezért kérjük a méhészeket, hogy a méheket ennek megfelelően kezeljék, s a méhek biztonsága érdekében a szükséges intézkedéseket tegyék meg!

 

 

 

Nagykőrös, 2019. június 24.

 

                                                                       Nagykőrös Polgármesteri Hivatal

                                                                       Műszaki Iroda

 
 
© 2015 Nagykoros.hu | Impresszum
Developed by Peter Vadasz