PROGRAMOK
RÉGI OLDAL
Nagykőrös város hivatalos honlapja

 

A 2014-es önkormányzati választások óta közel öt év telt el, idén ősszel újra képviselőket és polgármestert választunk. Dr. Körtvélyesi Attila alpolgármesterrel (FIDESZ-KDNP) beszélgettünk az elért eredményekről, ugyanis fontos látni, hogy milyen utat tett meg Nagykőrös eddig és milyen feladatok állnak még előttünk.

 

ÖH: 2014-ben azt ígérték a választóknak, hogy „Folytatjuk!”. Sikerült a megkezdett városépítést, városfejlesztést a nagykőrösiek többségének megelégedésére folytatniuk? Ön milyennek látja Nagykőröst 2019-ben?

 

Dr. Körtvélyesi Attila: Nagykőrös hatalmas utat tett meg 2014 óta, korábban nem látott fejlődés valósult meg a városban. A 2014 előtt megkezdett munkát folytattuk, és véleményem szerint, a Nagykőrösre látogatók elismerően nyilatkoznak a tapasztalható változásokról. Különösen azok lepődnek meg, akik hosszabb idő után érkeznek újra városunkba. Számunkra viszont a legfontosabb, hogy a nagykőrösieknek feleljünk meg, és az ő életüket szolgálja, tegye könnyebbé minden fejlesztés, beruházás. Legfőbb célunk, hogy a megkezdett munkát folytatva, Nagykőrös minden jóérzésű lakosa büszke lehessen városunkra. Ezen eredményes munka továbbviteléhez a megkezdett utat a lakossággal együtt kell folytatnunk, melyhez a kormánnyal való jó kapcsolat is szükséges, a nagyobb elképzelések miatt.

 

ÖH: Melyek voltak azok a beruházások az elmúlt pár évben, melyre, mint alpolgármester, választott képviselő, és mint nagykőrösi lakos egyaránt büszke?

 

 

Dr. Körtvélyesi Attila: Különösen megtisztelő volt, mikor elnyertük a Külgazdasági- és Külügyminisztériumtól a Befektetőbarát település címet, mely több éves folyamatos munka eredménye volt. Ezen cím nagyban elősegítette a SIIX japán nagyvállalat Nagykőrösre települését. Említett befektető több száz, hosszútávon ezer nagykőrösi számára fog munkát biztosítani. Folyamatosan fejleszt, például több mint félmilliárd forintot meghaladó egyedi gépsorok telepítése zajlott és zajlik majd a jövőben, az üzemben. 2014 óta közel nyolcvan utca kapott szilárd útburkolatot, köztük a Temetőhegyi városrész útjai.  Több olyan fejlesztés is megvalósult, melyre büszkék lehetünk, köztük a Hősök tere rehabilitációja, az Arany Jánost és családját ábrázoló szoborkompozíció megalkotása, valamint a Cifrakert felújítása. Az Arany János múzeum külső-belső megújulása, melynek elérésében és megvalósításában elévülhetetlen érdemei vannak dr. Czira Szabolcs polgármesternek. Kapcsolatrendszere és kitartása révén több mint egy milliárd forintos támogatást kapott Nagykőrös a Magyar Kormánytól az Arany-emlékév méltó megünneplésére. A Magyar Kormánytól kapott újabb, 600 millió forintos célzott támogatás tette lehetővé az idén márciusban átadott egyedi építészeti értéket képviselő piaccsarnok megépítését. Nagy előrelépés ez, hiszen szükséges volt ezen terület megújítása, hogy 21. századi körülmények között dolgozhassanak a piaci eladók és vásárolhassanak ott a vevők.

 

ÖH: Sosem elég azonban csak az adott ciklus sikereit bemutatni, fontos, hogy egy összképet is kapjanak a polgárok. Melyek azok az eredmények, amire közösen kell büszkének lennünk?

 

Dr. Körtvélyesi Attila: 2006 óta számos beruházás valósult meg, a lakosság jövőbelátó, megfontolt értékválasztásának köszönhetően. Gondoljunk csak a városközpont rehabilitációra, a Csónakázó-tó rendbetételére, a vasútállomás előtti tér kialakítására, a csatornahálózat kiépítésére, vagy az ivóvízminőség-javító beruházásra. 2014-től magasabb fokozatba kapcsoltunk és még inkább igyekszünk minél több olyan beruházást megvalósítani, és olyan lépéseket tenni, mely még élhetőbbé teszi Nagykőröst, és a lakosság komfortérzetét tovább emeli.

 

ÖH: Nagykőrös tavaly óriási győzelmet aratott, megnyerte a Virágos Magyarország országos környezetszépítő versenyt és idén az Entente Florale Europe versenyen Magyarországot képviselhetjük. Mi erről a véleménye? Ez is visszaigazolja, hogy jó úton járunk?

 

Dr. Körtvélyesi Attila: Újabb hazai, szakmai zsűri igazolta vissza hosszú évek, évtizedek munkáját, hiszen több száz település közül nyertük meg ezen országos versenyt. Győztünk, és ennek köszönhetően, a nemzetközi versenyen Nagykőrös képviselheti Magyarországot. Az újabb győzelemhez még nagyobb összefogásra van szükség, hogy minden nagykőrösi lakos virágosítsa, gondozza kertjét, otthonát. Folytatnunk kell a virágosítást, hiszen újabb közös sikerünk lehet, mellyel bebizonyíthatjuk nemzetközi szinten is, hogy Nagykőrös virágzó város.

 

ÖH: A választásokig sem áll meg ez a lendület, kérem, beszéljen az előttünk álló feladatokról és arról, hogyan képzelik el Nagykőrös további fejlesztését.

 

Dr. Körtvélyesi Attila: Előttünk áll a Kecskeméti utca járdafelületeinek felújítása a körforgalomtól a Kálvin térig, a vásártérnél kiszolgáló épület építése, a Bárány utcai lakótelep útjainak megújítása. Továbbá a futballszékház megépítése a futballpályánál. Bízunk a Cegléd felé tartó kerékpárútra vonatkozó pályázat sikerében, mely megoldást jelentene az arra közlekedőknek is.

 

ÖH: Az elért eredmények azt hiszem, önmagukért beszélnek. Azonban nem mehetünk el az agresszív, szűk kisebbséget képviselő ellenzék mellett sem, akik egyfelől akasztással és agyonveréssel fenyegetnek embereket, másfelől öt év alatt az egyetlen választási ígéretüket, az új nagykőrösi konzervgyárat sem sikerült megvalósítaniuk. Mi a véleménye Önnek erről?

 

Dr. Körtvélyesi Attila: Az ellenzékről nem kívánok véleményt mondani, mert ahogyan a mi eredményeink önmagukért beszélnek, úgy az ellenzék agresszivitása és sikertelensége is önmagáért beszél. Inkább beszéljünk az előttünk álló legfontosabb feladatról, hogy Magyarországot meg tudjuk-e védeni az illegális migránsoktól. Az európai parlamenti választásokon, akik szeretnék Magyarországot magyar országnak megőrizni, kérjük, támogassák Orbán Viktor programját, a FIDESZ-KDNP-t. A többi párt, a magyar családok támogatása helyett, migránsokat telepítene be. Nekünk, magyaroknak, olyan képviselőkre van szükségünk Brüsszelben, mint tanárom, Prof. Dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter, a FIDESZ-KDNP európai parlamenti listavezetője. Május 26-án MINDEN NAGYKŐRÖSIRE számítunk, hogy összefogással együtt védhessük meg értékeinket, és tovább haladhassunk a megkezdett úton.

 

Horváth Tibor

Fotón: Dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter és Dr. Körtvélyesi Attila, Nagykőrös város alpolgármestere 2018 novemberében, a miniszter nagykőrösi látogatásakor

 

 

 
 
© 2015 Nagykoros.hu | Impresszum
Developed by Peter Vadasz