PROGRAMOK
RÉGI OLDAL
Nagykőrös város hivatalos honlapja

 

Magyarország Köztársasági Elnöke kitűzte az Európai Parlament tagjainak 2019. évi választását.

 

2019. MÁJUS 26. (VASÁRNAP)

A szavazás 6.00 órától 19.00 óráig tart.

 

Ön a lakóhelye szerint kijelölt szavazókörben szavazhat, melyről a 2019. április 5. napjáig postai úton kézbesítésre kerülő választási értesítő útján tájékozódhat.

Az Európai Parlament tagjainak 2019. évi választásán érvényes szavazóköri beosztás megtalálható a www.nagykoros.hu honlapon a Választások menüpont alatt.

A magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgár személyesen szavazhat.

Csak akkor jogosult szavazni, ha a személyazonosságát és lakcímét megfelelően tudja igazolni az alábbi igazolványok valamelyikével:

a) lakcímet tartalmazó érvényes személyazonosító igazolvány (azaz a régi típusú személyi igazolvány);

b) a lakcímigazolvány mellett a kártya formátumú személyazonosító igazolvány, útlevél vagy 2001. január 1-jét követően kiállított kártyaformátumú vezetői engedély.

A szavazás napján lakóhelyétől távol tartózkodó választópolgár belföldön az általa megjelölt településen ÁTJELENTKEZÉSSEL, külföldön Magyarország KÜLKÉPVISELETEIN adhatja le szavazatát. A mozgásában korlátozott választópolgár mozgóurnát kérhet.

Szavazni egy listára lehet.

Amennyiben a 2019. évi Európai Parlament tagjainak választásával kapcsolatosan bármilyen egyéb kérdése merül fel, forduljon a helyi választási irodához (Polgármesteri Hivatal fsz. 7. sz. helyiség, 53/550-310).

HELYI VÁLASZTÁSI IRODA


 

SZAVAZÓKÖRI JEGYZÉK ide KATTINTVA LETÖLTHETŐ 


 2/2019. (III.29.) HVI határozat IDE kattintva elérhető

 
 
© 2015 Nagykoros.hu | Impresszum
Developed by Peter Vadasz