PROGRAMOK
RÉGI OLDAL
Nagykőrös város hivatalos honlapja

 

A „Minden Ké(P)pen Nagykőrös 2018.” című fotópályázat Nagykőrös Város Önkormányzata koordinálásával és a KÖVA-KOM Nonprofit Zrt. közreműködésével valósult meg, melynek célja, hogy Nagykőrös, - az Alföld szívében húzódó „zöldváros”- mely hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évek során, - különböző nézőpontokból való, egyedi megjelenítése, méltó örökségként szolgáljon a jelen és a jövő generációja számára.

 

A fotópályázat idén is kiírásra kerül„A Virágos Nagykőrösért” pályázattal együtt, mellyel ezúttal szeretnénk lelkesíteni a Tisztelt Lakosságot egy városi-  közösségi összefogásra az élhetőbb környezetünkért.  

 Képgaláriánk megtekinthető az Önkormányzati Hírek facebook oldalán

 

Az évről évre tavasztól késő őszig virágpompában úszó településünk komoly szakmai zsűri elismerését is kivívta, számos érdeklődőt, vendéget csalva városunkba. Megnyertük a Virágos Magyarország Országos Környezetszépítő Versenyt 2018-ban, ezáltal Nagykőrös képviselheti hazánkat az európai megmérettetésen, az Entente Florale Europe (EFE) versenyen. A nemzetközi zsűri 2019. július 2-án, kedden fog érkezni Nagykőrösre.

 

Zöld városunk környezetének megóvása, szépítése, virágosítása egy közös, városi összefogás érdeme, eredménye kell, hogy legyen. Tegyünk továbbra is azért, hogy virágozzék Nagykőrös, hogy az évszakok váltakozásával mindig megújuló, más színekben pompázó településünk megmutassa számtalan arcát a fényképeken, nemcsak a város főterén, és közösségi terein, de magánházak előtti kertek, zöld felületek fenntartásával is.

 

 A virágok, mint a szeretet szimbólumai életet visznek egy város falai közé, javítják a közérzetet, látványosságként is szolgálnak, pozitív energiát árasztanak. Közös tenni akarással, környezetünk szépítésével, virágosításával hozzájárulhatunk egy olyan városkép kialakításához, melyben nemcsak jól érezzük magunkat, de méltón képviselhetjük hazánkat Európában.

A 2018-as fotópályázat díjátadó ünnepségére tavaly novemberében került sor, ezzel egy időben közönségszavazást is indítottunk minden témakörön és kategórián belül. A képekre a kiállítás helyszínén, az alattuk található sorszámuk alapján lehetett voksolni 2019. január 9-éig.

 

 

  • Ifjúsági kategóriában közönségdíjas lett Kalmár Zsófia, Nagykőrös természeti értékei témakörön belül Bokrosi Naplemente című pályamunkájával.

 

  • Felnőtt kategóriában közönségdíjas lett Major Edina, Nagykőrös természeti értékei témakörön belül Kacsaélet című alkotásával.

 

  • „Nagykőrös, az ’ezerarcú’ város” témakörében, Ifjúsági kategóriában közönségdíjat kapott Bognár Fanni, A város szeretete, melegsége című pályamunkájával; valamint

azonos szavazattal, ugyanezen témakörön és kategórián belül Farkas Ferenc Szabolcs, Havas tér című alkotásával.

 

  • Felnőtt kategóriában, „Nagykőrös, az ’ezerarcú’ város” témakörében közönségdíjas lett Palotainé Grónai Éva, az Izzó Naplemente című fotójával.

 

  • „A 650 éve város, Nagykőrös épített emlékei” témakörben, Ifjúsági kategóriában díjazott lett Sallai Anett: Szivárványos Városom című munkájával.

 

  • Felnőtt kategóriában a közönségdíjat nyerte Bogáromi Lászlóné Éjszaka a múzeumnál című fotójával.

 

Gratulálunk a díjazottaknak!

 
 
© 2015 Nagykoros.hu | Impresszum
Developed by Peter Vadasz