PROGRAMOK
RÉGI OLDAL

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/clients/client27/web195/web/index.php on line 117
Nagykőrös város hivatalos honlapja

 

A Nemzeti Gyásznapon Nagykőrösön a Büszkeségpontnál, a Barta Margit Emlékműnél tartottak megemlékezést. A november 4-én délután megszervezett programra több százan jöttek el, hogy leróják kegyeletüket a hősök emléke előtt. A rendezvényen nagy sikerrel léptek fel a Nagykőrösi Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai.

 

 

 

Az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének évfordulója tiszteletére megemlékező beszédet mondott Dr. Trócsányi László igazságügyminiszter és Dr. Körtvélyesi Attila alpolgármester.

 

 

 

Dr. Körtvélyesi Attila beszéde IDE kattintva llátható, hallható

 

Dr. Trócsányi László beszédében kiemelte, hogy nagy megtiszteltetés számára, hogy Nagykőrösre jöhetett megemlékezni a nagykőrösiekkel. „ Nem titkolom, hogy némi személyes büszkeség és öröm is különlegessé teszi ezt az alkalmat számomra. E megemlékező beszéd megtartására ugyanis Dr. Körtvélyesi Attila kért fel, aki tanítványom volt, nagyon tehetséges tanítványom, a Szegedi Tudományegyetemen. Lám ahhoz a nemzedékhez tartozom, amelynek tagjai nem csak szárnyaikat bontogató, hanem szárnyaló örökösökkel, szellemi utódokkal büszkélkedhetnek. „- mondta Dr. Trócsányi László igazságügyminiszter, aki az 1956-os események nagykőrösi és országos történelmét is felelevenítette beszédében.

LV

 

Dr Trócsányi László beszéde IDE kattintva nézhető, hallható

 

 
 
© 2015 Nagykoros.hu | Impresszum
Developed by Peter Vadasz