PROGRAMOK
RÉGI OLDAL
Nagykőrös város hivatalos honlapja

 

Dr. Czira Szabolcs polgármester úr elismerő díszoklevélben részesítette a Relevé Táncművészeti és Táncsport Egyesület azon táncosait, akik részt vettek a Magyar Látványtánc Sportszövetség 2018-as Európa Bajnokságán.

A Relevé Táncművészeti és Táncsport Egyesület 19. éve működik Nagykőrösön, Horváth Melinda vezetésével. Az egyesület növendékei a modern- és divattánc műfajait tanulják: hip hop, jazz, musical, és pop zenék stílusait mutatják be koreográfiáikban.

7 csoport működik a Relevé egyesületben az óvodás korosztálytól az anyuka csoportig. Kb. 130-150 tagja van a tánciskolának. A Relevé táncosai rendszeresen fellépnek a városi és környékbeli települések rendezvényein, emellett több mint 10 éve kiemelkedő díjakat, eredményeket érnek el Országos –és Európa Bajnokságokon. Mindig dobogós helyezésekkel, különdíjakkal térnek haza. Az idei versenyévadban már 7 éves korosztályt is indítottak Országos versenyen.

A koreográfiákat Horváth Melinda készíti és tanítja be minden csoportnak.

 

Melinda a gimnáziumi tanulmányai után az Országos Táncpedagógusok Szövetségének Táncoktatói végzettségét szerezte meg, majd a Kecskeméti Tanítóképző Főiskolán tanító szakon diplomázott, ezt követően pedig a Táncművészeti Egyetem Divattánc szakán szerezte meg 2. diplomáját. Kiváló szakmai tudása és gyermekszeretete mellett a gyerekek szorgalma, táncszeretete és nem utolsó sorban a szülők támogatása is segíti az Egyesület sikerét.

A 2018-as évben Országos szinten az egyesület vezetőjét, Horváth Melindát, az általános iskolás korosztály legjobb koreográfusnak járó díjjal is kitüntették.

Az országos Amita Ifjúsági versenyen, valamint a Magyar Látványtánc Sportszövetség Területi, majd Országos Bajnokságán a Relevé tánccsoportjai idén is gazdagodtak arany és ezüst fokozatokkal, a legjobb színpadi alakításért járó különdíjjal, valamint több dobogós hellyel jazz duó, Musical Revü és Pop formációkban is.

A Magyar Látványtánc Sportszövetség Európa Bajnokságát idén Brassóban rendezték meg, ahol a Relevé Táncegyesület tagjai közül Hoffer Hanna és Holló Zsadányi Norman Musical Revü Duettjüket 1. helyezéssel és különdíjjal jutalmazták. A Junior csoport gyermek korosztályban Pop és Musical Revü formációikkal szintén arany fokozatokat szereztek, a Junior Plusz csoport gyermek korosztályban, pop formációval 2., végül az Exotic csoport junior korosztályban, szintén pop formációval 3. helyet szerzett az európai megmérettetésen.

A Relevé Egyesület táncosai a táncsport iránti alázatukért, magas szintű szakmai elhivatottságukért, kiváló országos és nemzetközi eredményeikért, példaértékű, közösségépítő teljesítményükért Polgármesteri Elismerő Díszoklevélben részesülnek.

 

Továbbá a csapat minden tagja részt vehet egy ingyenes filmvetítésen, egy előre egyeztetett időpontban, a Kőrös Art Moziban.

A díjazottaknak gratulálunk, és további sportsikereket kívánunk!

 
 
© 2015 Nagykoros.hu | Impresszum
Developed by Peter Vadasz