PROGRAMOK
RÉGI OLDAL
Nagykőrös város hivatalos honlapja

 

 

A cikk az Önkormányzati Hírek e heti nyomtatott lapszámában jelent meg. Képgalériáink az Önkormányzati Hírek facebook oldalán találhatók az eseményről. - KŐRÖSI MÖGGYFESZTIVÁL – HATALMAS SIKER – TÖBBEZER LÁTOGATÓ - Óriási siker volt idén is a Kőrösi Möggyfesztivál, melynek ezúttal a közelmúltban megújult Cifrakert adott otthont 2018. június 22-23-án. A Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ által szervezett eseményre most is több ezren látogattak ki, hiszen remek, változatos programokkal és sztárfellépőkkel várták az érdeklődőket.

Pénteken fellépett a Jaggers – Szeleczki Dávid és Zenekara, majd Geszti Péter, aki külön is üzent a nagykőrösieknek Best of Geszti című műsorával fergeteges show-t csinált, végül a napot Oti Voice & Bass MöggyÖröm koncertje zárta.

Szombat délelőtt mintegy 50 csapat vett részt a Kőrösi Möggyfesztivál főzőversenyén, Serényi Zsolt konyhafőnök, a Tetovált Séf zsűrielnök nagy örömmel üdvözölte az egyik csapatban jelen lévő Sági Szilárdot is.  

„Fókuszban az Indiai Kultúra”  - a programok egymást váltották a színpadon, indiai és magyar jógamesterekkel és oktatókkal is találkozhattunk a 4. Nemzetközi Jóga Nap alkalmából, az érdeklődők jóga előadáson és közös gyakorláson vehettek részt, továbbá később megcsodálhatták a Kathak- klasszikus indiai táncot.

Díjazták a Möggyfőzőversenyen és a Möggyes süti receptversenyen részt vevőket, minderről részletek következő lapszámunkban!

„Jó ebédhez szól a nóta” - ebédidőben ezúttal Jolly & Suzy szórakoztatta a közönséget, ezt követően Kis Miklós Zsolt, az Agrárminisztérium vidékfejlesztési államtitkára, dr. Czira Szabolcs polgármester, és T.P.S. Rawat, az Amrita Sher-Gi Kulturális Központ igazgatója köszöntötte a megjelenteket.

A Borlovagavatás idén is nagyon népszerű volt, a Cegléd és Vidéke Unghváry László Borrend közreműködésével. Az esemény külön fénypontja volt, hogy a tolentinoi küldöttség dr. Czira Szabolcs polgármester meghívására érkezett Magyarországra Olaszországból, és részt vettek az V. Möggyfesztiválon. Borlovaggá avatták Giuseppe Pezzanesit, Tolentino polgármesterét, valamint az indiai T.P.S. Rawat, az Amrita Sher-Gi Kulturális Központ igazgatóját.

A Magyar Bor és Pezsgő Napja alkalmából a jelenlévő vendégek közösen koccintottak a Cifrakertben. Esti órákban hatalmas bulit csapott a Kozmix együttes, majd a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ Hip-Hop tánccsoportjának műsora következett. Az estét a Compact Disco koncertje, végül Lofti Begi élő mixműsora zárta.

A kísérő programok is igen népszerűek voltak, mint például az élő foci vb közvetítés, fröccsterasz, Szent Iván Napi tűzgyújtás, egész napos termelői piac, városnéző kisvonat, állatsimogató a Ceglédi Hagyományéltető Baráti Kör közreműködésével, íjászat, ólomöntés, XIX. századi konyhai eszközök bemutatója, és természetesen a möggy minden feldolgozható formában jelen volt, mint kimért möggytölcsér, 100%-os möggylé, möggyes vattacukor, fánk, rétes, dzsem, szörp, möggy, möggybor, möggysör, möggypálinka, möggyszörp, valamint a készlet erejéig möggymenüt is lehetett vásárolni.  

Az Önkormányzati Hírek Nagykőrös facebook oldalán tekintsék meg videóinkat és képgalériáinkat!

 
 
© 2015 Nagykoros.hu | Impresszum
Developed by Peter Vadasz