PROGRAMOK
RÉGI OLDAL
Nagykőrös város hivatalos honlapja

 

 

Június 1-én megtörtént a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében az Október 23. téren történő építkezéssel, útfelújítással kapcsolatos műszaki átadás- átvétel. Mint ahogyan azt a jelen lévő kivitelező vállalkozás, a Soltút Kft szakembere, Kovács József elmondta, június 14-től megkezdődnek az előkészítő munkálatok a területen. A következő héten már aszfaltozás kezdődik.

 

 

A műszaki átadás- átvételen jelen volt a rendőrség, a KÖVA- KOM Nonprofit Zrt., a Bácsvíz Zrt., valamint a műszaki ellenőrzést ellátó cég hivatalos képviselője is. A Polgármesteri Hivatal Műszaki Irodájának vezetője, Szilágyi Csaba elmondta, hogy a pályázaton elnyert forrás mellett jelentős önerővel járul hozzá az útfelújításhoz Nagykőrös Város Önkormányzata, biztosítva a szükséges önerőt. A beruházás igazán indokolt, hiszen az Október 23. tér útjai rossz műszaki állapotban vannak.

 

 

 

A lakótelepen élők ingatlanjaikat a beruházás befejezése után a modern kor követelményeinek mindenben megfelelő módon, remek utakon közelíthetik majd meg. A kivitelezés természetesen szakaszosan történik, a Soltút értesíteni fogja szórólapokon az érintettek körét, megadva azon azokat az elérhetőségeket is, melyeken a lakók a kivitelezővel fel tudják venni a kapcsolatot. Június 14-től tehát felvonulnak a munkagépek az Október 23. téren, kezdődik az építkezés, a lakosság igényeinek és kérésének megfelelően.

 

 

 

 

Korábban rendkívüli képviselő- testületi ülésen döntött Nagykőrös Város Önkormányzata arról, hogy a fenti célra pályázatot nyújtanak be. A helyi önkormányzatokért felelős miniszter az államháztartásért felelős miniszterrel közösen pályázatot hirdetett Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatásra. Ebben lehetőség volt a belterületi utak felújítására is támogatást igényelni, mely vissza nem térítendő. A lakossági és intézményi igények, valamint az egyes célokhoz tartozó feltételrendszereket mérlegelve a Nagykőrös, Október 23. tér „belső” gépjármű közlekedési útjainak felújítására, a pályázati kiírás feltételeinek megfelelően a szakiroda által elkészíttetett tervdokumentáció alapján határidőben pályázat került benyújtásra. • a fejlesztés tervezett összköltsége (bruttó): 59.746.452 Ft • igényelt támogatás (bruttó): 30.000.000 Ft • önerő (bruttó): 29.746.452 Ft

 

LV

 

 
 
© 2015 Nagykoros.hu | Impresszum
Developed by Peter Vadasz