PROGRAMOK
RÉGI OLDAL
Nagykőrös város hivatalos honlapja

 

Magas szakmai elismerésben részesült  Bodri-Balog István, a Nagykőrösi Polgárőr Egyesület vezetője. 

Bodri-Balog István több mint 20 éve vezeti töretlen lelkesedéssel és fáradhatatlan odaadással a Nagykőrösi Városi Polgárőrséget, annak tettre kész gárdáját. A megújult Hősök terén beszélgettem az elnök úrral, aki tősgyökeres nagykőrösiként kiérdemelte a nagykőrösi polgárság szeretetét és megbecsülését azzal a közel 20 éve folytatott kiemelkedő munkájával, amit értük, értünk végez minden nap. Szívből gratulálunk és köszönjük munkáját!

Polgárőrség felirattal az oldalán kanyarodik be a minden nap látott Suzuki a Hősök tere parkolójába és mondhatjuk, hogy korunk egyik városi hőse, Bodri-Balog István száll ki a járműből. Így a helyszín is adott, ahol átbeszéljük a múltat, a jelent és a jövőt. Mert nem csak emlékek, de tervek is vannak, kellenek is, mert a nagykőrösiek számítanak a helyi polgárőrökre és ezért az önkormányzat is folyamatosan igyekszik őket támogatni a lehetőségeihez mérten. Szükség van a munkájukra, létbiztonságunk, közbiztonságunk fontos részeivé váltak és ezt folytatni kell.

 

 

Először arra kérdeztem rá, hogy milyen életpálya áll mögötte, milyen szakmai munkásság előzte meg a nyugdíjba vonulást, melyek nála nem pihenéssel, hanem komoly munkával, dolgosan telnek. Bodri-Balog István elmondta: „1965-ben kezdtem a szakmámat, mint motorkerékpár szerelő tanuló a Nagykőrösi Gépgyártó és Szolgáltató Szövetkezetnél, utána 1968-ban fölszabadultam. Ezt követően dolgoztam a Konzervgyárban, a 21-es Volánnál és ez után kerültem vissza a régi anyacéghez, a Gépgyártó és Szolgáltató Szövetkezethez, ide a Ceglédi útra, vissza ki a szervizbe. Amikor a főnököm nyugdíjba ment, utána én lettem a szervizvezető és 1995-ig, míg szét nem bomlott a KTSZ, addig ott voltam és 1996. január 1-jével már önálló kisiparosként folytattam és onnan is mentem nyugdíjba.

 

Bodri- Balog István a polgárőrséghez 1995-ben került be és 1996 decemberétől a Nagykőrösi Városi Polgárőrség elnöke. Arra a kérdésemre, hogy mire a legbüszkébb a polgárőrséggel kapcsolatban, kiemelte: „Nagyon sok ember a szabadidejéből szakít időt a polgárőrségre, mivel ez egy non-profit szervezet, innen semmiféle anyagi juttatás nem jár, ez teljesen önkéntes alapon megy. Én megszervezem, hogy ha valaki szombaton, vagy vasárnap megy a rendőrökkel közösen, abból még soha nem volt probléma, a szolgálatot mindig el tudtuk látni. A kirakodó vásárokon állandóan ott vagyunk, a városi rendezvényeken is, a rendőrség fölkérésére, a kívánt főt elő tudjuk állítani. Azonban a jövőről is beszélnünk kellett, rákérdeztem a jelenlegi állományra és máris előkerült egy fontos feladat, az elnök úr elmondta: „Jó a csapat, de kellenének még bele tagok, segítők. Most beszervezték ezt az ifjú polgárőr mozgalmat is, van 4 ifjú polgárőrünk is, középiskolások még. Őket 3-4 órát lehet iskolai napok előtt foglalkoztatni, tovább nem, ezért örömmel vennénk, ha még jelentkeznének a Nagykőrösi Városi Polgárőrségbe. Azt is hozzátette, szeretné felfrissíteni az állományt, teljesen nyitott a polgárőrség, bárki jelentkezhet, nálam lehet jelentkezni.”

 

Bodri-Balog István 2018. május 12-én, Dabason vehette át a Pest Megyei Polgárőr Szövetség emlékplakettjét az éves közgyűlés keretében dr. Bilisics Pétertől és dr. Fekecs Dénestől. „A kitüntetést a több éves eredményes munkám után kaptam, ahogy az emléklapon is olvasható, áldozatkész, önzetlen munkámért.” – mondta beszélgetésünk végén a Nagykőrösi Városi Polgárőrség elnöke, Bodri-Balog István.

Forrás: Önkormányzati Hírek

 

Horváth Tibor

 

 

 

 
 
© 2015 Nagykoros.hu | Impresszum
Developed by Peter Vadasz