PROGRAMOK
RÉGI OLDAL
Nagykőrös város hivatalos honlapja

 

2018. március 5-én a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ színháztermében volt az Arany 200 Nagyzenekari mű és hangoskönyv bemutató turné 6. állomása. A koncerten Arany János Nagykőrösön írt örökérvényű művei és az Arany-200 nagyzenekari mű úgy szólaltak meg, hogy a zenei kompozíciókra balett táncosok interpretálták a versek, balladák mondanivalóját. A költő műveit színészek és Gera Zsuzsanna, a nagykőrösi balladamondó verseny ezüstérmese adták elő.

Ezen alkalomból Juhász Nándor a kulturális központ igazgatóhelyettese beszélgetett Bordás Józseffel a nagyzenekari mű megalkotójával.

 

Nagykőrös Város Önkormányzatának megrendelésére készült el 2017-ben az Arany 200. Nagyzenekari mű és hangoskönyv, melyet az Arany János – emlékév Bizottsága támogatott. Milyen visszajelzéseket kapott a kiadvánnyal kapcsolatosan? 


2017. szeptemberében volt a nagyzenekari műnek az ősbemutatója Nagykőrösön, ahol Závogyán Magoldna a kultúráért felelős helyettes államtitkár asszony mondott köszöntő beszédet. Az előadást követően felhívott az államtitkár helyettes asszony és elmondta, hogy lát fantáziát abban, hogy ezt az előadást több városban is bemutassuk, így az Arany János – emlékév Bizottságának és a Nemzeti Kulturális Alapnak a támogatásával létrehoztunk egy tíz állomásos turnét, melynek Nagykőrös a 6. állomása. Az elmúlt évek együttműködése után, büszkén ki merem jelenteni, hogy hazajöttem Nagykőrösre és az ősbemutató után ismét haza ért a mű is, hiszen a hangoskönyv Arany János Nagykőrösön írt műveit dolgozza fel. 

 

Képek még IDE kattintva Beretvás Judittól

 
 
© 2015 Nagykoros.hu | Impresszum
Developed by Peter Vadasz