PROGRAMOK
RÉGI OLDAL
Nagykőrös város hivatalos honlapja

 

NAGYKŐRÖS VÁROS ÉV SPORTOLÓJA 2017. ELISMERŐ CÍMEK ÁTADÁSA -  Nagykőrös Város Önkormányzata a Sporttámogatás rendszerről szóló 10/2009. III. hó 27-ei rendelete alapján, minden évben az arra érdemes sportolóknak átadja a „Nagykőrös Város Év Sportolója” címet. Az Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottság 2018. január 29-én kelt határozata alapján a 2017. évre vonatkozóan ifjúsági női, felnőtt női, ifjúsági férfi és felnőtt férfi kategóriában döntött a kitüntető cím adományozásáról. Képgaléria minderről IDE kattintva

Ifjúsági női kategóriában „Nagykőrös Város Év Sportolója 2017. címet kapja:

 

Horváth Luca– judo sportágban

Horváth Luca a Kőrös Judo Sportegyesület versenyzője és a Nagykőrösi Kossuth Lajos Általános Iskola kitűnő tanulója. Negyedik éve, hogy megismerkedett a judo sportággal. A 2017-es év kiválóan sikerült számára, hiszen mind a saját korcsoportjában, mind pedig egyel fentebb, az ifjúsági korcsoportban is kiváló eredményeket ért el. A serdülő és az ifjúsági országos bajnokságon is II. helyen végzett, ami kiemelkedő eredménynek számít.

 

 Első helyezést ért el az országos diákolimpián, ezzel kétszeres országos diákolimpiai bajnok lett. Mindezek mellett számos rangos versenyen állhatott fel a dobogó legfelső fokára.  Edzői: Pap András és Dr. Hajdú László.

 

Felnőtt női kategóriában „Nagykőrös Város Év Sportolója 2017. címet kapja:

 

Lázár Erzsébet–judo sportágban

 

Lázár Erzsébet a Kőrös Judo Sportegyesület versenyzője és az Arany János Református Gimnázium Szakgimnázium és Kollégium tanulója. Évek óta az egyesület egyik legeredményesebb junior-felnőtt korú női versenyzője. Eredményeit szintén két korosztályban – junior és felnőtt - érte el. Saját korcsoportjában Magyar Kupa győztes lett és első helyen végzett a junior országos diákolimpia döntőjében is.

 

Felnőtt korosztályban második helyezést ért el a Magyar Kupa küzdelmeiben, valamint az országos rangsorversenyen is. Tavaly, a junior válogatott tagjaként kétszer is hetedik helyezést ért el az Európa Kupán. Edzői: Pap András és Dr. Hajdú László.  

 

 

Ifjúsági férfi kategóriában „Nagykőrös Város Év Sportolója 2017. címet kapja:

 

Kornyik Máté – judo sportágban

Kornyik Máté szintén a Kőrös Judo Sportegyesület versenyzője és a Nagykőrösi Kossuth Lajos Általános Iskola kitűnő tanulója. Negyedik évét kezdte meg versenyzőként, és ebben az évben lépett át serdülő korosztályba. Páratlan eredménylistával rendelkezik, amit szintén két korosztályban –diák és serdülő – ért el. Diák korosztályban harmadik, serdülő korosztályban második lett az országos bajnokságon. A két korosztály országos diákolimpiai döntőjében szintén második és harmadik helyezést ért el. Ezek mellett Magyar Kupa győztes lett az elmúlt évben, illetve minden versenyről érmekkel tért haza Nagykőrösre.  Eredményei alapján az Egyesület sportolói közül elsőnek került be a Nemzetközi Olimpiai Bizottság utánpótlás nevelő programjába, a Héraklész programba, ahová csak a kiemelkedő eredményeket elérő tehetséges sportolókat választják be, sportági szakszövetségi javaslat alapján.

Edzői: Pap András és Dr. Hajdú László

A díjazottnak gratulálunk!

 

 

 

 

 

 

 

 

Felnőtt férfi kategóriában „Nagykőrös Város Év Sportolója 2017. címet kapja:

Fehér Ádám–Kosárlabda sportágban

 

Fehér Ádám szavaival élve: 1995. május 11-én születtem Cegléden, édesanyám Kósa Márta, aki nagykőrösi kötődésű és Nagykőrös színekben kosárlabdázott, így mondhatnánk azt is, hogy öcsémmel, Fehér Péterrel a kosárlabda, a kosárlabda pálya mellé születtünk. Kosárlabda pályafutásom Nagykőrösön kezdődött első osztályos koromban. Első edzéseim az akkori iskolámban, a Petőfi Sándor Általános Iskolában voltak, ahol edzőm, az édesanyám volt. 10 éves koromtól, iskolai tanulmányaimat a katonatelepi Mathiász János Általános Iskolában folytattam, ami a kosárlabda pályafutásom meghatározó momentumává vált. Kenguru korosztályban játszottam, ahol országos bajnokcsapat tagja lehettem. 12 évesen a Gyermek korosztályban is megszereztük az első helyet. Az általános iskola utolsó évében jött egy nagy előrelépés, hiszen más edzőt kaptunk és mások voltak az elvárások. Szerencsésnek érzem magam, hiszen olyan csapat tagja voltam, akik nem ismerték a lehetetlent, így Serdülő korosztályban is országos bajnokok lettünk. Tanulmányaimat a Bolyai János Gimnáziumban folytattam, így még többet tudtam a kosárlabdával foglalkozni, mivel testnevelés tagozatos osztályba jártam. Számos országos diákolimpián részt vehettem, sok-sok szép eredménnyel és bajnoki címekkel.  U16-os Kadett országos döntőn is megszereztük a dobogó legfelső fokát. Továbbtanulásomat jelenleg a Szegedi Tudományegyetemen folytatom Testnevelő-edző szakon, így a kosárlabdában is jött a váltás, Szegedre igazoltam. Első évben az U20-as csapat tagjaként sikerült megszerezni az ország legjobb csapatai között a 3. helyet. 3. éves egyetemista voltam, mikor visszahívtak a Nagykőrösi Sólymok Egyesületébe. Éltem ezzel a lehetőséggel és nem bánom döntésem, hiszen a tavalyi szezonban ezzel a csapattal kivívtuk, hogy NB1/B-ben az ország 14 legjobb csapata között szerepelhetünk.

Fehér Ádám a 2016-17-es NB1 B csoportos szezonban a csapat egyik legmeghatározóbb, és egyben legfiatalabb tagjaként vezette a Nagykőrösi Sólymokat az ország második legerősebb kosárlabda bajnokságának felsőházába, ezzel a csapat fennállásának legjobb eredményét elérve.

A díjazottnak gratulálunk!

 

 

 

Dr. Czira Szabolcs polgármester úr elismerő díszoklevélben részesíti a Honfoglalók Rugby Club és Törpi Rögbi Utánpótlás Műhely Sportegyesület JUNIOR RUGBY csapatát.

 

 Nagykőrös junior rugby csapata, melyből 10-en válogatott játékosok, Tóth Dániel Mátyás edző és alelnök vezetésével, példaértékű küzdőszellemével és összetartásával, a 2017-es évben elért kiváló országos és nemzetközi sporteredményeivel méltón öregbítette városunk hírnevét.

A fiatal nagykőrösi sportegyesület, a Honfoglalók Rugby Club és Törpi Rögbi Utánpótlás Műhely SE, szempillantás alatt nőtte ki magát az ország egyik legkiemelkedőbb tojáslabdás utánpótlás műhelyévé. A jelenleg 24 játékost felvonultató junior csapat figyelemfelkeltő eredményei is ezt a tényt igazolják. A 2017/2018-as őszi szezont a ranglista első helyén zárta, de a folyamatos fejlődés érdekében, a 16 és 18 év közötti fiatal játékosokból álló korosztályos csapat, havi rendszerességgel járja a környező országokat is. Az előző évben így találták szemben magukat a román korosztályos bajnok Nagybányával, kerekedtek az Európa Bajnoki bronzérmes szerb junior válogatott, és a Bécs korosztályos csapatai fölé, illetve játszottak szoros mérkőzést a rögbi őshazájából, Angliából érkező Wolverhampton csapatával. A jól összekovácsolódott csapat tagjai közül 10 játékos kapott felkérést a Magyar Rögbi Válogatott korosztályos csapatában való szereplésre. A nagykőrösi fiúk márciusban Angliában, áprilisban pedig a zágrábi Európa-bajnokságon ölthetik majd újra magukra a címeres mezt.

A csapat közösségépítő, értékteremtő teljesítményével érdemelte ki eme magas szintű elismerést.

A csapat minden tagja részt vehet egy ingyenes filmvetítésen, egy előre egyeztetett időpontban, a Kőrös Art Moziban.

 

 

Dr. Czira Szabolcs polgármester úr elismerő díszoklevélben részesíti Sárosi Tibort, a Nagykőrösi Birkózó Egyesület edzőjét.

 

Sárosi Tibor nagykőrösi birkózó 1990 és 92 között 5 korosztályos magyar bajnoki cím tulajdonosa, majd a serdülő világbajnoki megmérettetésen 7. helyezett lett, 1992-ben. A veterán világbajnoki versenyen 2012-ben 7. helyet, a veterán magyar bajnoki versenyen 2012-ben és 16-ban 2. helyet szerzett.

1986 és 1993 között több országos bajnokságon és nemzetközi versenyen végzett a dobogó legfelső fokán.

 2017-ben, NB 2-es felnőtt csapatbajnokságon összességében a csapat ugyan nem nyert, de Tibor mind a három meccsen, első helyen végzett. Ettől az évtől kezdve már a Nagykőrösi Birkózó Egyesület színeiben versenyzik.

2010 óta a birkózás oktatásával és versenyeztetéssel is foglalkozik, miközben ő is rendszeresen megméretteti magát különböző versenyeken. A Nagykőrösi Birkózó Egyesület versenyzői, minden évben területi bajnokságot nyernek, Területi meghívásos versenyekről is sok-sok éremmel térnek haza, továbbá országos bajnokságokon is folyton érmeket szereznek tanítványai, méltón öregbítve ezzel Nagykőrös Város hírnevét.

Sárosi Tibor edző nagykőrösi gyermekekért végzett odaadó, példaértékű munkájáért, magas szintű szakmai elhivatottságáért, közösségépítő tevékenységéért, városunk hírnevének öregbítéséért elismerő díszoklevélben részesül. 

 
 
© 2015 Nagykoros.hu | Impresszum
Developed by Peter Vadasz