PROGRAMOK
RÉGI OLDAL
Nagykőrös város hivatalos honlapja

A helyi önkormányzat szerepvállalása jelentős az útépítésben, mindösszesen mintegy 84 %-os.

Mint ahogyan lapunk arról beszámolt, a jogszabály szerint legalább 90 szándéknyilatkozat kellett, ez a kritérium bőven teljesült ahhoz, hogy elinduljon a közös projekt.  Maguk az ott élők kérték, hogy történjen meg az utcák szilárd burkolattal történő ellátása. Az előzetes költségbecslés szerint a 8 darab utca útépítése és környezetrendezése bruttó 212.695.945 Ft.  Az érdekeltségi egységenként az érdekeltek által befizetendő 260.000 Ft megfizetésével az építés tervezett költségei a következőképpen alakulnak: 

  • lakossági önerő: bruttó 34.840.000 Ft
  • önkormányzati forrás: bruttó 177.855.945 Ft 

 

Az előre nem látható változások kezelésére az önkormányzati hozzájárulás mértékét 185.000.000 Ft-ra kerekítve fogadta el a képviselő- testület, dr. Czira Szabolcs polgármester előterjesztése alapján.

Jelenleg is folyik az ügyfelekkel az egyeztetés, akik előre megbeszélt időpontokban érkeznek a Polgármesteri Hivatalba annak érdekében, hogy a megállapodásokat aláírják.

 

 

 

A Műszaki Iroda tájékoztatása alapján az eddig a Hivatalba bejött 28 lakos közül csupán ketten nem írták alá a megállapodást, ők egy házaspár, mely egy ingatlant jelent. Tehát jól haladnak az előkészítő munkálatok. Mindezek ellenére sajnálatos módon vannak olyan erők, melyek heccelni akarják az érintett ingatlantulajdonosokat az összefogásból épülő úttal kapcsolatban. A helyi önkormányzat szerepvállalása jelentős az útépítésben, mindösszesen mintegy 84 %-os. A lakosságnak így a költségeknek mintegy 16 %-át szükséges felvállalniuk, annak érdekében, hogy remek minőségű szilárd útburkolatot kapjon a Temetőhegyi Városrész. A Polgármesteri Hivatal munkatársai a siker érdekében jelentős szervező- és koordinációs munkát végeznek.

 

 

A beruházás a  Sólyom, Rigó, Liszt F., Krúdy Gy., Gólya., Fácán, Dankó P., Cinege utcákat érinti.

Az ezzel kapcsolatos dokumentáció megtalálható Nagykőrös Város hivatalos honlapján az alábbi linkre kattintva: http://www.nagykoros.hu/kozerdeku/rendeletek/doc/r012_2013_03_29.pdf

Amennyiben az érintetteknek kérdése van, vagy bővebb információkra van szüksége, kérjük forduljanak a Polgármesteri Hivatal munkatársaihoz bizalommal a következő elérhetőségeken:

fejlesztes@nagykoros.hu

53/550-300

 

 

 

 

 
 
© 2015 Nagykoros.hu | Impresszum
Developed by Peter Vadasz