PROGRAMOK
RÉGI OLDAL
Nagykőrös város hivatalos honlapja

 

Ballai Ottó tanár, iskolaigazgató

Ballai Ottó 1954. április 30-án született. Édesanyja óvónőként, édesapja a DÉMÁSZ ügyfélforgalmi ügyintézője volt.

A Petőfi Sándor Általános Iskolát követően a Toldi Miklós Élelmiszeripari Középiskolát 1972-ben végezte el, majd a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán matematika-fizika szakos tanári diplomát szerzett 1980-ban. Ezt követően a József Attila Tudományegyetemen 1988-ban filozófia szakos középiskolai tanárként végzett. A Budapesti Műszaki Egyetemen 2004-ben posztgraduális képzésben közoktatásvezetői és pedagógus szakvizsgát is tett. 2014-ben - a városban az elsők között - mesterpedagógus minősítést szerzett.

A nyári diákmunkák és az érettségi után a Tejüzemben kezdte meg munkáját, majd a diploma megszerzését követően tevékenységét két nagy területen végezte: egyrészt hosszú időt töltött újságírással különböző szerkesztőségekben, azokat vezetve.  Másrészt, 1978-tól a Toldi kollégiumi nevelőjeként, 1980-tól az Arany János Általános Iskola tanáraként, majd 2001-től a Nagykőrösi Kolping Katolikus Általános Iskola óraadójaként, 2002-től igazgatójaként dolgozott.

A Kolpingban –Nagykőrösön elsőként –alakította ki az integrált nevelés-oktatás szervezeti és személyi feltételeit, mind a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók, mind a sajátos nevelési igényű tanulók számára. Kiemelt figyelmet fordított az informatikai fejlesztésekre is, a Kolpingban volt elsőként minden tanteremben internet, wifi.

Az iskolaépület korszerűsítésében és teljes felújításában is aktívan részt vett, a kollégák teljeskörű bevonásával, mely 2005-től 2010-ig tartott. A kolpingos tantestület kiváló légköre nemcsak a városban fogalom.

Hernádi László esperes-plébános szavaival élve: „Ballai Ottó 2002 óta fáradhatatlan munkával, szép eredményekkel irányította, igazgatta a Nagykőrösi Kolping Katolikus Általános Iskolát. „

Budai Krisztina a következőképpen fogalmazott: „Ballai Ottó az emberség, a tisztelet, a jó erkölcs és a jó pedagógus megtestesítője.”

Példaértékű, értékteremtő munkájáért, magas szintű szakmai elhivatottságáért, az iskolában tanuló diákokért végzett lelkiismeretes, odaadó, közösségépítő és szolgálatkész tevékenységének elismeréséért, városunk hírnevének öregbítéséért, a Nagykőrös Városért Közalapítvány a Nagykőrösiek Nagykőrösért díjat adományozza Ballai Ottó részére.

 


 

 

 

 

 

Bálint Zoltán, Nagykőrösi Konzerv Kft. ügyvezetője

Bálint Zoltán középiskolai tanulmányait 1981-ben a Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakközépiskolában végezte Nagykőrösön, majd 1985-ben szerzett diplomát a Kertészeti Egyetem Tartósítóipari Karon, tartósítóipari üzemmérnökként. Ezt követően 2011-től 2014-ig a közgazdasági mesterképzést is elvégezte.

Munkáját 1985-ben a Nagykőrösi Konzervgyár műszakvezetőjeként kezdte, majd 1992-től a Bonduelle Nagykőrös Kft. műszakvezetőjeként folytatta tevékenységét. Itt a műszak közvetlen termelés irányítása mellett részt vett az ISO 9001-es rendszer kidolgozásában és bevezetésében.

1994-től a Nagykőrösi Konzervgyár Zrt-nél helyezkedett el, ahol készárú üzemvezetőként feladati közé tartozott a raktározás, csomagolás kiszállítás irányítása, majd termelésvezetőként az üzemek munkájának koordinálása, irányítása.

Munkáját ma is nagy odaadással végzi, hiszen 2011-től a Nagykőrösi Konzerv Kft. ügyvezetőjeként célja, a kor igényeinek megfelelő termékek gyártása, mottója: „Ami egészséges, az lehet finom is”.

A Nagykőrösi Konzerv Kft. a Nagykőrösi Konzervgyár egykori paradicsomvonalának helyén kezdte meg működését. A cég klasszikus hőkezeléssel tartósított termékeket állít elő, melyek sora a befőttektől a dzsemeken át a savanyúságokon keresztül egészen a paradicsomos termékekig vezet. Az előállítás során a magas minőségi kategóriát célozták meg. Olyan kézműves, vitaminban gazdag termékeket is gyártanak, melyek ma már országosan is ismertté váltak, speciális prémium áruknak számítanak naturális, teljesen bio jellegüknek köszönhetően, mint a préselt céklalé homoktövissel, petrezselymes zellerkrém, narancsos, gyömbéres sárgarépakrém, fügedzsem, rostos parajlé, lilahagyma lekvár és még sorolhatnánk. Termékeikkel aktívan részt vesznek és segítik a város rendezvényeit, kiemelten hozzájárulnak például a Kőrösi Möggyfesztivál sikeréhez, továbbá támogatják a civil szervezeteket is.

Boldog házasságban él, három gyermek édesapja.

Társadalmi tevékenységei is példaértékűek, hiszen 2000-től a Magyar Élelmiszertudományi és Technológiai Egyesület Konzervipari Szakosztályának titkára és a Nagykőrösi Konzervipari Napok szervező bizottságának tagja; 2016-tól pedig a Magyar Élelmiszertudományi és Technológiai Egyesület titkáraként látja el lelkiismeretesen feladatát.

Példaértékű, értékteremtő munkájáért, magas szintű szakmai elhivatottságáért, közösségépítő, szolgálatkész tevékenységéért, városunk hírnevének öregbítéséért, a Nagykőrös Városért Közalapítvány a Nagykőrösiek Nagykőrösért díjat adományozza Bálint Zoltán részére.

 

 


 

 

Forgács Balázsné ny. bölcsődevezető

Forgács Balázsné Nagykőrösön született, szülei negyedik gyermekeként. Édesapja és édesanyja is a Nagykőrösi Konzervgyár dolgozói voltak, ahol édesanyja gondozónőként tevékenykedett, ezért is vallja, hogy már az anyatejjel szívta magába a szakma szeretetét. Pályaválasztásánál így más szóba sem kerülhetett, csakis a gyermekekkel végzett munka.

Mivel férjével nagyon korán megtalálták egymást és kötötték össze életüket, így iskoláit már munka mellett folytatta. Elsőként a kecskeméti egészségügyi szakiskolát végezte el, majd a későbbi évek folyamán leérettségizett, és az Egészségügyi Továbbképző Intézetben a bölcsődei szakkgondozói szakot is megcsinálta.  A munkában eltöltött 40 év alatt összesen 2 munkahelye volt, a Csecsemőotthon és a Városi Bölcsőde, ahová 1985-ben került és innen is jött nyugdíjba 2014-ben.

Az itt töltött 29 évből 22-őt gondozónőként, 7 évet pedig, mint szakmai vezető dolgozott.

Saját elmondása szerint: „Az itt eltöltött évek sok tapasztalatot adtak a gyerekekkel való kapcsolat kialakításához, a hozzájuk való kötődés megerősödéséhez. Munkám mottója mindig a gyermekközpontú szemlélet volt. Mindig fontos volt számomra a szülőkkel való jó kommunikáció, az erős és közös rokonszenven alapuló kapcsolat, hiszen mi voltunk azok, akikre a kincseiket bízták.”

Magánéletére is jellemző a harmónia, 42 éve él boldog házasságban férjével, melyből két gyermekük született. Három csodálatos unokája is van: Ármin, Nina és Beni, akik életében aktívan részt vesz.

 Az unokázás mellett szívesen olvas, ápolgatja, szépítgeti kertjüket és sok-sok közös programot szervez barátaival.  

Mottója: „A gyermek világra nyitott lény: A simogatásra simogatással, a jókedvre jókedvvel, a tevékenységre tevékenységgel felel.”

Példaértékű, értékteremtő munkájáért, magas szintű szakmai elhivatottságáért, a gyermekekért végzett lelkiismeretes, odaadó, közösségépítő és szolgálatkész tevékenységének elismeréséért, városunk hírnevének öregbítéséért, a Nagykőrös Városért Közalapítvány a Nagykőrösiek Nagykőrösért díjat adományozza Forgács Balázsné részére.

 

 

 


 

 

 

 

Juhász Nándor művelődésszervező

 

Juhász Nándor 1985. május 2-án született Cegléden. Általános- és középiskolai tanulmányait Nagykőrösön végezte. 2007-ben az Eötvös József Főiskolán szerzett diplomát, informatikus könyvtáros – művelődésszervező szakon. A főiskola elvégzése után 2007-ben szakmai és kulturális rendezvényeken nyújtott kimagasló tevékenységéért „Eötvös József Főiskoláért Alapítvány díjat” kapott.

 2007-től a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ munkatársa lett. Eleinte rendezvényszervező munkakörbe, majd később irodavezető és igazgatóhelyettes státuszt betöltve. Jelenleg is az intézmény helyettes vezetője.

Tíz éve Nagykőrös város hírnevét öregbítő turisztikai vonzerejű rendezvények rendszeres szervezője, főszervezője, és műsorvezetője, például a 2017-ben megnyílt Arany 200, Arany a Nagykőrösi pedagógus című interaktív kiállítás egyik forgatókönyvírója és kivitelezője. 

A kulturális központ rendezvényei mellett könyvtári programokat is szervez. A rendszeres író – olvasó találkozók mellett, munkájával minden évben segíti az Ünnepi Könyvnapok és az Országos Könyvtári Napok sikerességét. 2016-ban első alkalommal megszervezte az Olvasás Éjszakáját Nagykőrösön.

Több helytörténeti kiadvány létrehozásában is közreműködött szerkesztőként, társszerzőként, íróként.

Munkája mellett folyamatosan képzi magát, 2011-ben elvégezte a Közművelődési intézményvezetői képzést, 2014-ben megszerezte a Pécsi Tudományegyetem és az IACM nemzetközi tanácsadói szövetség akkreditációs bizottságának mediátor és life coach tanúsítványát, így az Igazságügyi Minisztérium által elismert közvetítői tevékenység folytatására jogosult lett. 2015 óta sikeresen működteti egyéni vállalkozását, melynek fő profijai: a tanácsadás (coaching), esküvőszervezés és  a ceremóniamesterség.

  1. óta a nagykőrösi kulturális élet egyik mozgatórugója, hitvallása, hogy a rendezvényszervezést csak szeretetből lehet csinálni. Munkáját mindig lelkiismeretesen, és magas szakmai színvonalon végzi.

 

Példaértékű, értékteremtő munkájáért, magas szintű szakmai elhivatottságáért, közösségépítő, szolgálatkész tevékenységéért, városunk hírnevének öregbítéséért, a Nagykőrös Városért Közalapítvány a Nagykőrösiek Nagykőrösért díjat adományozza Juhász Nándor részére.

 

A rendezvényről készült képgalériánkat megnézhetik IDE kattintva, a kitüntetések átadására ünnepélyes keretek közt az Arany Napokon került sor

  

 

 
 
© 2015 Nagykoros.hu | Impresszum
Developed by Peter Vadasz