PROGRAMOK
RÉGI OLDAL
Nagykőrös város hivatalos honlapja

 

Dr Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Nagykőrösön, a Református Templomban tartott Nemzeti Tanévnyitón egyedülálló bejelentést tett. Örömmel mondta el a jelenlévőknek, illetve az országos médiumok tudósítóinak, hogy az Arany Év kapcsán országos pályázatot ír ki a Petőfi Irodalmi Múzeum a magyar iskolák számára. Mindegy, hogy a Világ melyik részén van az oktatási intézmény, az egész Kárpát medencét, így a határon túliakat is érinti.

 

A pályázat úgy szól, hogy kirándulni lehet Arany János életének a helyszíneire, mindösszesen két települést támogatnak. Az egyik Budapest, a másik pedig Nagykőrös. A kiírás a 10- 18 éves korosztálynak szól, pályázhatnak oktatási intézmények és kollégiumok, beleértve a határon túliakat is. Balog Zoltán szerint nagyon érdemes lesz odafigyelni a pályázatra, hiszen az emlékbizottság teljes finanszírozást nyújt a háromnapos osztálykirándulásokra. Beszédében a miniszter kiemelte, hogy Arany János története most és minden időben a reményt jelenti és jelentette.

 

Azt, hogy messzire lehet jutni, utána haza lehet térni, ha tehetséges, és kemény munkát választ valaki. Az a tény, hogy Budapest mellett Nagykőrös a másik pályázati helyszín, nagy megtiszteltetés a Városnak, mely sok szeretettel fogadja majd a hozzánk érkező diákcsoportokat a maga szépségével, Arany emlékhelyeivel.

 Pályázati kiírás IDE kattintva elérhető

Lőrinczy Veronika

 
 
© 2015 Nagykoros.hu | Impresszum
Developed by Peter Vadasz