PROGRAMOK
RÉGI OLDAL
Nagykőrös város hivatalos honlapja

 

Folyamatosan dolgoznak a szakemberek a nagykőrösi Arany János múzeum megújításán. A műemlék épületnél a szükséges feltárások, tervezési, előkészítési, engedélyezési folyamatok jelentős időt vesznek igénybe, főként, ha az épület történetének legnagyobb felújításához, megújításához kellenek mindezek.

- Nagy öröm volt számunkra, amikor a kitartó munka folytán virágba borult a múzeum megújításának ügye. Mint ismeretes az Arany János – emlékév keretében több mint 1 milliárd forintos támogatásban részesült Nagykőrös. A jelenlegi Kormány és a Köztársasági Elnök Úr fontosnak tartotta, hogy a nagykőrösi tervek megvalósulhassanak, így újulhat meg a múzeum is kívül belül. A szakemberek most azon dolgoznak, hogy a virágokból szép gyümölcsök is fejlődhessenek. Az előkészítést követően a közbeszerzések és az adminisztrációs folyamatok után megkezdődik a látványosabb rész, a kivitelezés. Összetett és nagy feladat az Arany János múzeum megújítása, ugyanakkor a kiváló szakemberekkel az ország egyik ékszerdoboza lehet a nagykőrösi gyűjtemény és tárlat, mely világszínvonalon mutatja meg az értékeket, s melyre minden kőrösi méltán lehet büszke. – mondta el lapunknak dr. Czira Szabolcs polgármester.

Képalá: Képünk a rendszeres koordinációk egyikén készült. Egy ilyen nagyságrendű projektnél ez elengedhetetlen, hiszen csak így mehet gördülékenyen, párhuzamosan, összehangoltan a tervezés, előkészítés

 
 
© 2015 Nagykoros.hu | Impresszum
Developed by Peter Vadasz