PROGRAMOK
RÉGI OLDAL
Nagykőrös város hivatalos honlapja

 

A Nagykőrösi Önkormányzati Tűzoltóság ünnepélyes állománygyűlését május 5-én tartották a laktanyaépületben. A rendezvényen Fakan Zoltán tűzoltó parancsnok, valamint dr. Körtvélyesi Attila elnök beszámolóját hallhatták a jelenlévők, melyeket egyhangúlag fogadtak el. Dr. Czira Szabolcs polgármester is megköszönte a tűzoltók munkáját, kiemelve, hogy nagy szükség van rájuk.

 

 

 

 

A Nagykőrösi Járási Hivatal képviseletében az eseményen részt vett Nyíkos Tamás hivatalvezető és munkatársa, akik a tűzoltóság elnökével közösen jutalomban részesítették azokat a tűzoltókat, akik egy közelmúltban történt tragikus helyi tűzeset során a mentésben példaértékűen vettek részt. Dr. Körtvélyesi Attila elnök beszámolójában elmondta, hogy a Nagykőrösi Önkormányzati Tűzoltóság gazdálkodása stabil, és ismertette, hogy a közelmúltban az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság átfogó pénzügyi ellenőrzést tartott a szervezetnél, mely a gazdálkodásukat érintette. A vizsgálat nem tárt fel hibákat vagy szabálytalanságokat, így elmondható, hogy tűzoltóink kitűnőre vizsgáztak az OKF átfogó ellenőrzésén is.

 

 

Az elnöki beszámolóban elhangzott, hogy szükség lenne a műveleti területhez tartozó másik két település, Kocsér és Nyársapát jelentősebb pénzügyi áldozatvállalására is, mert ők nem támogatják egyenlőre lakosságarányosan a tűzoltóság munkáját. Nagykőrös Város Önkormányzata minden évben megfelelő mértékben pótolja ki a tűzoltóság költségvetését az állami normatíva mellett, így biztosítva a pénzügyi feltételeket. Fakan Zoltán tűzoltóparancsnok a szakmai munkáról számolt be, ismertette a vonulások számát, értékelte az elmúlt évet. Az ünnepélyes állománygyűlést kötetlen beszélgetés és közös vacsora zárta.

 

 

 
 
© 2015 Nagykoros.hu | Impresszum
Developed by Peter Vadasz