PROGRAMOK
RÉGI OLDAL
Nagykőrös város hivatalos honlapja

 

Mint lapunk arról beszámolt, lakossági kérésnek megfelelően készíti elő Nagykőrös Város Önkormányzat képviselő-testülete a Temetőhegyi városrész útjainak szilárd burkolattal történő ellátásának projektjét. A szakbizottság már tárgyalta a héten a témát, a képviselő- testület május 25-én dönt róla.

 

Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testülete márciusi határozatával elviekben támogatta azt, hogy a temetőhegyi városrészben lévő Sólyom u., Rigó u., Liszt F. u., Krúdy Gy. u., Gólya u., Fácán u., Dankó P. u., Cinege u. szilárd burkolattal történő ellátása egy beruházás keretében valósuljon meg. Az érdekeltek által megállapított 134 db érdekeltségi egységből összesen 97 db érdekelt, a képviseletüket ellátó Kapcsolattartón keresztül szándéknyilatkozat formájában nyújtotta be kérelmét a polgármesterhez tárgyi fejlesztés megvalósítása érdekében.

 

A jogszabály szerint legalább 90 szándéknyilatkozat kellett, ez a kritérium bőven teljesült.  Az előzetes költségbecslés szerint a 8 darab utca útépítése és környezetrendezése (a szükséges eljárási és hatósági, illetve szakértői díjakkal együtt) bruttó 212.695.945 Ft.  Az érdekeltségi egységenként az érdekeltek által befizetendő 260.000 Ft megfizetésével az építés tervezett költségei a következőképpen alakulnak:

 

  • lakossági önerő: bruttó 34.840.000 Ft
  • önkormányzati forrás: bruttó 177.855.945 Ft

 

Az előre nem látható változások kezelésére az önkormányzati hozzájárulás mértékét

185.000.000 Ft- ra kerekítve javasolja elfogadni a település polgármestere.

 LV

 

Képünkön: G. Kovács Sándor bizottsági elnök: Igent mondott a bizottság a határozati javaslatra 

 
 
© 2015 Nagykoros.hu | Impresszum
Developed by Peter Vadasz