PROGRAMOK
RÉGI OLDAL
Nagykőrös város hivatalos honlapja

 

Nagykőrös Város Önkormányzata sikeresen pályázott három óvodai épület energetikai korszerűsítésére. Az erről szóló pozitív döntést a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programokért Felelő Államtitkárság a napokban küldte meg.  A támogatás megítéléséről 2017. április 25-én hozott döntést az elbíráló hatóság.

 

 

 

 

A KEHOP-5.2.9 Épületenergetikai pályázat sikerének köszönhetően 84.168.591 forintos támogatással újulhat meg három óvodai épület. A fejlesztés a következő területeket érinti: Batthyány utcai, Ifjúság utcai, valamint a Kárász utcai intézmények. Nagykőrös Város Önkormányzata fontosnak tartja a város saját tulajdonában álló épületek energetikai rehabilitációját. A 2016 évben kiírásra került energetikai célú pályázat benyújtásával az Önkormányzat is hozzá kívánt járulni az energia megtakarításával az alacsonyabb szén-dioxid kibocsátású gazdaság elérésének céljához. A pályázaton való részvételről még tavaly júniusi ülésén döntött a Képviselő-Testület.

 

 

A 2016.07.27-én a lehetőséget kihasználva Nagykőrös Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a KEHOP-5.2.9. felhívásra három Óvoda épületének energetikai rekonstrukciója és megújuló energiaforrás hasznosítására. Az épületek energetikai felújítása mindhárom épület esetében nyílászárók cseréjét háromrétegű üvegezésűre, 18 cm vastagságú homlokzati, és 24 cm vastagságú födém hőszigetelését jelenti, valamint megújuló energia felhasználásaként 2 helyszínen 3 kWh és 6 kWh (Batthyány utca) teljesítményű napelem felszerelését jelenti, villamos-energia fogyasztás csökkentése érdekében.

 

ÖH

 

 
 
© 2015 Nagykoros.hu | Impresszum
Developed by Peter Vadasz