PROGRAMOK
RÉGI OLDAL
Nagykőrös város hivatalos honlapja

 

Az idei esztendőben ünnepli a Bonduelle nagykőrösi működésének negyed százados jubileumát. Miként indul a 25 éves működés után a szezon erről beszélgettünk Tóth László igazgatóval.

ÖH: Negyed százada kezdte meg a működését Nagykőrösön a Bonduelle, mi változott az első szezon óta?

Tóth László: Az 1992-es indulás még egy pici szezon volt a maga buktatóival. Azóta egy világcégnek, a Bonduelle-nek szerves részévé vált. A nagykőrösi üzem az egyik európai kulcsüzeme a Bonduelle-nek. Sokféle termékkel, tapasztalt gárdával, a legtöbb termék fejlesztésében, kidolgozásában tevékeny részt vállalva működik a nagykőrösi üzem, melyre azt gondolom a város is büszke lehet. Európa szerte ott vannak az üzletekben a Bonduelle cég magyarországi termékei, melyeket, ha leveszünk a polcról, jó eséllyel Nagykőrösön előállított is lesz köztük.

ÖH: Évről-évre fejlesztésekről lehetett olvasni az üzem kapcsán. Mi az idei év híre?

Tóth László: Az egyik nagyon fontos infrastrukturális fejlesztésünk, amely a dolgozónk kényelmét szolgálja majd, egy új étkezde építése lesz. Az utcáról is látható építkezéssel egy olyan étkezdét hozunk létre, ahol 100 fő egyidejű étkezésére van lehetőség. Egy szolgáltatóval azon dolgozunk, hogy itt hagyományos és reform meleg ételek jó minőségben és jó áron lehessenek elérhetőek, mind helyben fogyasztásra, mind haza vitelre. Ezt egy szolgáltatásként kívánjuk nyújtani a dolgozóinknak. A helyiség egyben egy pihenőhely is lesz. Nyáron – a munkaszervezésbe beépítve – egy légkondicionált helyiség áll majd a dolgozók rendelkezésére, ahol egy kis időre megpihenhetnek, ezzel is javítani kívánunk a munkakörülményeken. Fejlesztéseink további része az új termékek bevezetéséről szól, valamint fejlesztjük a csomagoló kapacitásunkat, hogy minél szebb, a vásárlói igényeket kielégítő formában jelenjenek meg termékeink a piacokon. Nagy hangsúlyt kap a nagykőrösi üzemen belül a környezetfejlesztés, hogy minél szebb legyen maga az üzem területe. Ezt egyébként egyre több hozzánk érkező, érdeklődő csoport is megtekinti, így saját szemével láthatja bárki a jó minőségű termékek előállításának fázisait.  

A fejlesztéseink másik része azt szolgálja, minél jobb minőségű készterméket tudjunk előállítani. És van olyan fejlesztési programunk, „A mi városunk” program, amely az üzemen kívül fejti ki hatását. Ennek célja, hogy segítsük a városi intézmények munkáját egy speciális módon. Ha például egy munkatársunk, akinek a gyermeke a város valamely óvodájába jár, és ott szükség van valaminek a felújítására, fejlesztésére, akkor segíthet.  A munkatársunk kollégáival és az adott intézmény dolgozóival összefog, a Bondulelle pedig anyagi támogatásával segít. Az erőforrások összeadódásával megvalósul a cél, miközben a közös munka közösségépítést is jelent. Számos helyi intézménnyel kerültünk már ily módon is kapcsolatba, s azt tapasztaljuk, egyre jobban működik a program.

ÖH: Mint említette a 2017-es szezonban nagy hangsúlyt kap a dolgozók munkakörülményeinek további javítása. Ugyanakkor mindig sarkalatos pont a bérek kérdése. Ezt miként kezeli a cég?

A 2017-es évnek kiemelt feladata a munkaerő fejlesztése. Már az elmúlt években is nagyon sokat tett a Bonduelle az itt dolgozó kollégák javadalmazásának szinten tartásáért. Igyekezett a cég az alapbéreket átlagon felül emelni ezen időszakban. Ebben az évben történt egy kormányzati intézkedés a minimálbérek emelésére. A Bonduelle úgy döntött, hogy ennek teljes mértékben eleget tesz és lehetőség szerint igyekszik ennél jobban is emelni a dolgozók fizetését. Dolgozói szinten átlagosan 15 %-os bérfejlesztést hajtott végre a cég, ez egységesen a teljes állományra értendő. A bérfejlesztésnek volt egy egyéni része is, mely módot adott, a nagyobb teljesítményt nyújtó kollégák esetében a differenciált emelésre. A felettes kategóriákban pedig 9 %-os bérfejlesztés történt. Mindez úgy valósult meg, hogy a korábbi évek béren kívüli juttatásai is gyakorlatilag megmaradtak, csak egy-két elavult elem vonatkozásában kellett változtatnunk. Megbecsüljük a régi dolgozóinkat és a szezonra bővíteni kívánjuk a létszámot.

ÖH: Időben mikorra tehető ez a létszámnövelés?

A napokban kezdődik a toborzás, májusban pedig a felvételek. Természetesen mi is látjuk, hogy egyre nehezebb a munkaerő pótlása, így a visszatérő, az új szezonális  munkatársaknál is megtörténik egy ilyen mértékű  bérfejlesztés. Mondhatom, hogy  a Bonduelle Nagykőrösön versenyképes bérért kínál munkát.  Nálunk a jó ütemezésnek köszönhetően a munkaidő nyolc óra, kulturált munkakörülményeket között. Az elmúlt évek automatizálásainak köszönhetően a fizikai munka megterhelése sem oly mértékű mint egykor. Talán ennek is köszönhető, hogy sok nyugdíjas munkatársunk van, akik rendszeresen visszatérnek. A mezőgazdaság szezonalitása miatt ugyanakkor dolgozunk olyan munkarend kialakításán, mely mind a cég, mind a munkavállalók számára optimális. Olyan rugalmas munkaidő-megoldást keresünk, mely alternatívát nyújt azok számára, akik lehetőséget látnak abban, hogy a Bonduelle-nél 6-7 hónap alatt versenyképes fizetéssel megkeresnek egy adott bért, majd az év további hónapjaiban rendelkezésükre álló időszakot szabadon hasznosítják. Azt is fontos tudni, hogy az elmúlt évek bevett gyakorlata szerint, a  mintegy 300 fő állandós dolgozói létszámunkban megüresedő pozíciókra,  a szezonban  jó teljesítményt nyújtó szezonos munkatársakat kérjük fel.

Önkormányzati Hírek- SZI

 
 
© 2015 Nagykoros.hu | Impresszum
Developed by Peter Vadasz