PROGRAMOK
RÉGI OLDAL
Nagykőrös város hivatalos honlapja

 

Ez a tartály újságok, folyóiratok, füzetek, könyvek, hullámpapírok, csomagolópapírok, kartondobozok, kiöblített italos kartondobozok (tejes-, gyümölcsleves doboz), üdítős és ásványvizes PET palackok, kiöblített flakonok és azok lecsavart kupakjai (pl. samponos, habfürdős, mosószeres, öblítős), háztartásokban előforduló tiszta fóliák (szatyrok, tasakok, csomagoló fóliák), kimosott tejes-, joghurtos poharak gyűjtésére alkalmas. Ebben helyezhetők el továbbá a fémdobozok – szintén tiszta állapotban(italos- és konzervdobozok).


 A dobozokat, műanyag flakonokat, PET palackokat lapítva kell az edénybe helyezni, hogy minél kevesebb helyet foglaljanak, ezáltal több hasznosítható hulladék gyűjtésére legyen lehetőség.

 Kérjük, NE dobjanak bele élelmiszer-maradványokat és egyéb szennyeződéseket tartalmazó (pl. olaj, zsír, oldószer) papírokat, használt papír zsebkendőt, szalvétákat! Zsíros, olajos, háztartási vegyi anyaggal szennyezett (nem kimosott) flakont, margarinos dobozt, élelmiszer-maradványt tartalmazó műanyagot, hungarocellt, CD-lemezt, magnó- és videokazettát, egyéb műanyagnak ítélt hulladékot (pl. nejlonharisnya), mert újrahasznosításuk jelenleg nem megoldott, illetve a használt, nem tisztított csomagoló anyagok a tárolás során bűzös, fertőzés-veszélyes összetevőket tartalmazhatnak! A fémhulladékok esetében is fontos, hogy azok kiöblítve, tisztán kerüljenek a tartályba.

A hulladékok elkülönítése utólag, válogatóműben történik!

Amennyiben a tartályok települési szilárd hulladékot is tartalmaznak, úgy a KÖVA-KOM  Nonprofit Zrt. a hulladékot nem tudja a szelektív gyűjtés keretében elszállítani. Ilyen esetben a tartályok tartalmának rendbetételéről, továbbá a szelektív gyűjtőtartályok mellé rakott egyéb, nem odaillő hulladék kezeléséről is az ingatlan tulajdonosának, vagy a lakóház kezelőjének kell gondoskodnia.

 A szelektív hulladékgyűjtő tartályok házon belüli elhelyezése, tisztán tartása, az ingatlan elé való ki- és visszahelyezése a lakóingatlan tulajdonosának, használójának, illetve a társasház kezelőjének a feladata.

 A sárga kukaedényeket is az ürítés napján kora reggel 7 óráig kell az úttest szélére, jól látható helyre kihelyezni, hogy célgépünkkel könnyen megközelíthető legyen. Fontos a kihelyezésnél, hogy a gyűjtőedény sem a közúti, sem a gyalogos forgalmat ne akadályozza! Az elszállítást végző járat személyzete az ürítést követően a tartályt a kikészítés helyére helyezi vissza.
 

Fontos!

  • Nem ürítik ki a tartályt kollégáink, ha az települési szilárd hulladékot, vagy más, oda nem való, nem újrahasznosítható hulladékot tartalmaz. Ekkor felhívást hagynak a helyszínen az alábbi megjelenéssel: ( külön küldöm a mintát!)
  • A gyűjtőtartályok mellé rakott egyéb, nem odavaló hulladék kezeléséről az ingatlan tulajdonosának, használójának kell gondoskodnia.
  • Üveg hulladék gyűjtésére jelenleg a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken van mód, annak a „sárga edényzetbe” történő elhelyezése a válogatás során baleset forrása lehet.

A megrongálódott tartályok javítását, vagy cseréjét bejelentést követően tudjuk elvégezni.

KÖVA-KOM Nonprofit Zrt.

                                                                      

 
 
© 2015 Nagykoros.hu | Impresszum
Developed by Peter Vadasz