PROGRAMOK
RÉGI OLDAL
Nagykőrös város hivatalos honlapja

Nagykőrös az egyike annak a négy önkormányzatnak, amely az idei évben átvehette a „Holnap városáért Díjat” Zöld városért” kategóriában. Díjátadójára 2016. január 21-én, Budapesten, a Pest Megyei Önkormányzati Hivatal Dísztermében került sor. Az eseményt dr. Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság elnöke, Magyarország korábbi nemzeti erőforrás minisztere nyitotta meg.

 

 

A díjat Dr. Czira Szabolcs Nagykőrös város polgármestere vette át, aki lapunknak elmondta: Ismét egy olyan visszajelzést kaptunk, ahol a szakma méltatja Nagykőrös város közösségének teljesítményét. Nem mi mondjuk magunkról, hogy jók vagyunk, nem mi mondjuk, hogy jó úton járunk, hanem a szakemberektől kapjuk ezt a visszajelzést. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki részt vállalt Nagykőrös fejlesztése, értékeinek megőrzése érdekében végzett munkánkban, ezt ismeri el ez a díj is.

 

Nem mindegy! Hol, hogyan élünk! A 2010-ben alapított City Hungary Program a fenntartható és élhető magyar városok vezető fóruma, mely azt tűzte ki célul, hogy olyan hazai és nemzetközi modelleket, tapasztalatokat, eszközöket mutasson, amelyek már eredményt hoztak; hisz közös érdek a magasabb életminőség elérése. E Program része a 2013-ban alapított Holnap városáért Díj, mely helyi közösségek, helyi emberek követendő példáira hívja fel a figyelmet. – olvasható a díjátadó kapcsán megjelent sajtóközleményben.

 

A Holnap városáért Díj 2015 védjegyhasználatára jogosultak, a Díj nyertesei:

 

Zöld városért kategóriában: az Önkormányzatok közül: Nagykőrös Város Önkormányzat, Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat, Szentes Város Önkormányzata, Tata Város Önkormányzata. Ezen kategóriában a cégek között: FKF Nonprofit Zrt.; Pannonpower; Skanska Magyarország Ingatlan Kft.; STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

 

A Művészet, a kultúra, az Örökség megőrzéséért kategóriában, az önkormányzatok közül: Gödöllő Város Önkormányzata; Vác Város Önkormányzata; Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata; Kisújszállás Város Önkormányzata; Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata; Tata Város Önkormányzata; Jászberény Városi Önkormányzat; Tokaj Város Önkormányzata. A Cég között ezen kategóriában a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft.

 

Fenntartható városért kategóriában: Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat, Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzat

 

A Holnap városáért Díj Bíráló Bizottságának a tagjai: dr. Gergely Erzsébet, a Magyar Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottság elnöki tanácsadója; dr. Némethy Sándor, a Göteborgi Egyetem docense; Pásztor Erika Katalina, építész, az Építészfórum főszerkesztője; Sallai Róbert Benedek, a Magyar Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának az elnöke; dr. Szűcs Ervin, Weber Shandwick ügyvezető igazgatója.

 
 
© 2015 Nagykoros.hu | Impresszum
Developed by Peter Vadasz