PROGRAMOK
RÉGI OLDAL
Nagykőrös város hivatalos honlapja

 

Nagykőrös városa messze földön, országosan „ hírös „  nagy vásárairól, így a tradicionálisan szeptember utolsó vasárnapján megrendezett Szent Mihály Napi Vásárról is. 2015-ben ez az alkalom szeptember 27-re esett. Előző nap országosan rengeteg, a szokásosnál jóval több csapadék hullott „ erdőre, mezőre „, így félő volt, hogy ezúttal a rendezvény kisebb lesz a vártnál. Aztán felvirradt a nagy nap, és kiderült, hogy a „ borúra derű „ érkezett, azaz remek időjárási körülmények között, napos, fátyolfelhős időben vághattak neki a résztvevők a Vásárnak, Isten segedelmével.

 

 

 

Mi is ellátogattunk a KÖVA- KOM Zrt által szervezett Vásárra, ahol sem árusokban, sem portékákban, sem pedig vásárlókban nem volt hiány. Minden kapható volt itt, szokás szerint, ami egy ilyen rendezvényen beszerezhető, sőt, mondhatni annál jóval több is. Nem csupán a portékákra gondolok, hanem az árusok szívélyes fogadtatására, az alku szinte kötelező.

 

 

A nagykőrösi vásárok a mai napig megőrizték hagyományos mivoltukat, mely abban nyilvánul meg, hogy nem a „ bóvli „ a menő, hanem a csodálatos kézműves termékek, háztáji és házi készítmények, élelmiszerek, a magyar konyha gasztronómiai különlegességei, magyar baromfik, jószágok széles választéka csábítja vásárlásra az erre járót. Persze, erdélyi termékekkel is találkozhatunk, és minden kapható, ami egy háztartásban nélkülözhetetlen termék, de ruhaneműk gazdag kínálata is rendelkezésre áll. Ha vásárfiát szeretnénk hazavinni, szinte képtelenek vagyunk választani a rengeteg portéka közül.

 

 

Garantált, hogy innen üres kézzel senki sem távozik, mosolygós, elégedett vásárlók térhetnek haza a lehető legmagasabb színvonalon megrendezett valóban „ hírös „ nagykőrösi Vásárból. Ha Ön esetleg erről a napról lemaradt, ne csüggedjen, pár hét, és újra itt a remek alkalom!

 

 

 

Találkozzunk Nagykőrösön, a Vásártéren, a Dömötör Napi Vásárban! Mi biztosan ott leszünk! Bízunk abban, hogy Ön is. Szeretettel ajánljuk képgalériánk képeit, melyeket IDE kattintva tekinthetnek meg!

 

www.nagykoros.hu

 + képek az Önkormányzati Hírek facebook-os oldalán, IDE kattintva

Részletek a nagykőrösi vásárokról IDE kattintva a KÖVA- KOM Nonprofit Zrt honlapján

 
 
© 2015 Nagykoros.hu | Impresszum
Developed by Peter Vadasz