PROGRAMOK
RÉGI OLDAL
Nagykőrös város hivatalos honlapja

 

Kedves Látogató!

 

Szeretettel és tisztelettel köszöntöm Önt Nagykőrös megújult, hivatalos honlapján. Nagy öröm számomra, hogy az interneten való barangolása közben ránk talált. Meggyőződésem, hogy Ön jó helyen jár. Bízom benne, hogy a helyi lakosok számos fontos, napi hivatalos ügyintézésükhöz szükséges tudnivalóra lelnek oldalainkon, és friss híreinkkel szolgálhatjuk őket, segíthetünk eligazodni az információk egyre felgyorsult világában. Fényképeinkkel szeretnénk ízelítőt adni az ország és világ minden pontján élő érdeklődő látogatónak Nagykőrös város színes életéről, szépségeiről, azokról az építészeti és természeti kincsekről, melyekre méltán lehetünk büszkék. Virtuális kalandozásra invitáljuk Önt, amikor megmutatjuk kiadványokkal, kisfilmekkel is a csodaszép virágos Nagykőröst, elért eredményeit, a kapott díjakat, és mindazt, mely egyedivé teszi településünket. A gazdasági élet szereplőinek szíves figyelmébe ajánlom azokat a potenciális, ám a mai napig még kihasználatlan lehetőségeket, melyek vonzóak lehetnek a befektetők számára.

 

A Lakosság bizalmának köszönhetően polgármesterként immár 5. ciklusomban dolgozhatom Nagykőrösért, a helyben élőkért, sikerükért, boldogulásukért. Munkámat, mint városvezető, valódi szolgálatnak tekintem. A közösségért, a lakosságért, gyermekeinkért, unokáinkért, közös jövőnkért. Nagykőrös az elmúlt időszakban számos fontos fejlesztést hajtott végre, több milliárd forintos pályázati forrást nyertünk el, melynek köszönhetően a település arculata is a modern kor minden igényét kielégítően, az épített örökséget a legmesszebb menőkig tiszteletben tartva újulhatott meg.

 

Mi, értékteremtő nagykőrösiek az elmúlt évek során felújítottuk a Csónakázó-tó kellemes környezetét, a város tüdejének nevezett Cifrakertet és a benne álló Svájci Házat, valamint Zenepavilont. E mellett teljesen felújítottuk a város fő terét, a Hősök terét, ahol szoborkompozíciót állítottunk Arany Jánosnak és Családjának. Több, mint 1 milliárd forintból kívül-belül felújítottuk és modern technikával láttuk el az Arany János Múzeumot. 2019-ben folytattuk a piac fejlesztését és a második ütemben egy modern, egyedülálló Piaccsarnokot építettünk, mely azóta megtelt élettel, a bevásárlás mellett a beszélgetések, találkozások színhelye is lett. Hiszem, hogy eleink útján járva, őseinket tisztelve sikerül a várost fejleszteni, építeni-szépíteni.

 

A lakosság elégedettsége mellett fontos, hogy a hozzánk érkező szakemberek mit mondanak. Nagy öröm volt számomra, hogy 2019-ben az Entente Florale Europe nemzetközi környezetszépítési versenyen Ezüst Minősítést vehettünk át, a városközpont fejlesztését pedig olyan jelentősnek gondolták, hogy megkaphattuk az ezzel járó Elnöki Díjat is. Ezzel 2019-ben Nagykőrösé lett Európa leszebb városközpontja.

 

Legyen Ön is városunk vendége! Szeretettel küldöm Önnek az alábbi, évtized óta időtálló idézetet:

 

 

"Aki hallgat, azt elfelejtik;

aki nem foglal állást, azt szaván fogják;

aki nem halad többé, az hátrál;

aki megáll, azt felülmúlják, megelőzik, eltapossák;

aki megszűnik gyarapodni, az máris hanyatlik;

s aki félreáll, az lemond az életről:

a változatlan állapot a vég kezdete."

(Amiel: Emberi gondolatok)

 

 

Dr. Czira Szabolcs
Nagykőrös város polgármestere

 

 

 

 
 
© 2015 Nagykoros.hu | Impresszum
Developed by Peter Vadasz