PROGRAMOK
RÉGI OLDAL
Nagykőrös város hivatalos honlapja

Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ

 

 

A város kulturális életének meghatározó intézménye a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ, amely az 1890-es években épült egykori szálloda épületében kapott méltó helyet. A közel 400 fős színházterme, 100 fős díszterme és számos klubhelyisége fontos szerepet játszik a város kulturális életében. Többek között itt működik a Kis István Népdalkör, a Díszítőművész kör és a Pedagógusok Klubja. A Rácz József Galéria időszaki tárlatán helyi és országosan ismert képzőművészek, népi iparművészek alkotásaiban gyönyörködhetnek az ide látogatók.

 

Bővebb információkért kattintson ide: https://www.korosikultura.hu/

 


 

 

Kőrös ART Mozi

 

Kép forrása: korosikultura.hu

 

2016. július elsejétől elindult a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központban a Kőrös Art Mozi. Az előtérben többféle ízű és kiszerelésű popcorn, szotyola, jéghideg dobozos üdítők többfajta választékban, csokoládék, nassolni valók és olasz kávé vár minden kedves mozirajongót.

 

A havi moziműsor itt érhető el:

https://www.korosikultura.hu/koros-art-mozi/havimozimusor-139.html

 


Arany János Múzeum

 

 

Téged is hív a modern, 21. századi Arany János Múzeum!

A múzeum megújult interaktív kiállításai a gyerekek játékos tanulását elősegítő módon mutatja be azon korosztályoknak egy város történelmét, akik még nem tanulnak történelmet az iskolákban. A számtalan infokommunikációs eszköz segítségével több érzékszervet igénylő módon élményekre alapozva ad át ismereteket a rendhagyó kiállításunk. Ebben segít a vershallgató sarok, a virtuális eke, a digitális növénytermesztés, a történelmi korokba illeszthető fotókészítés, vagy éppen a kiállításon belül létrehozott mozi terem és a mesélő fotel kényelme. A tudáslabirintusunk egyedi módon kialakított terével és színvilágával csábítja a kicsik figyelmét, így azok észrevétlenül, játékos módon szerezhetnek információt a reform korszaktól a kiegyezés világáig. A showroom minden gyermeknek érthető, egyedi kép- és hangtechnikai megoldásokkal mutatja be Arany műveit, mely az iskolában hasznos forrás lehet, így szerettetve meg a fiatalabb generációkkal az irodalmat, Aranyt és Nagykőröst. A szabadulószoba a fiatal látogatóink kedvence, ahol akár csapatban mérhetik össze tudásukat, rátermettségüket és bizonyíthatják, hogy bármilyen feladványt képesek megoldani és 60 percen belül Arany művét megfejtve kiszabadulni.

 

Bővebb információ: www.korosikultura.hu/muzeum

 

Légy részese az élménynek Te is! Gyere Nagykőrösre és az Arany János Múzeumba!

 

 

 


 

Civilek Háza

 

 

A házat Nagykőrös Város Önkormányzata tatja fenn, és díjmentesen áll a Nagykőrösön működő civil szervezetek rendelkezésére. Ez példaértékű, mivel itt az önkormányzat felismerte a civil szervezetek támogatásának jelentőségét.

 

Programok ide kattintva: https://www.korosikultura.hu/civilekhaza/civilek-haza-50-50.html

 

 


 

 

 PÁLFÁJA OKTATÓKÖZPONT - ERDEI ISKOLA

 

 

Több száz éves, méltóságteljes tölgyóriások, tavaszi gyöngyvirágszőnyeg, egyedülálló fajkészletű erdők és gyepek változatos elegye köszönti a nagykőrösi erdőbe látogató vándort. A homoki tölgyesek és homoki gyepek alkotta mozaikos élőhely-együttes – az erdőspuszta, vagy más néven erdőssztyepp – sok ritka és védett élőlénynek nyújt otthont. Bővebb információk itt: https://www.dunaipoly.hu/hu/helyek/bemutatohelyek/palfaja-oktatokozpont

 

Nagykőrös kirándulóerdeje, a Pálfája-erdő nevét az itt álló hatalmas tölgymatuzsálemről kapta. Az idős kocsányos tölgy lett a névadója a LIFE program keretében felújított oktatóközpontnak és a körülötte kialakított tanösvénynek is. A Pálfája Oktatóközpont programjain az ide látogatók megismerhetik a "Nagykőrösi pusztai tölgyesek" Natura 2000 terület értékeit és az itt folyó természetvédelmi munkát.

 

 

Kiváló lehetőség szakmai napok, céges partyk, közösségformáló rendezvények, családi napok, táborok számára.

 

 

 A basafa, bővebben itt: http://evfaja.okotars.hu/fa/2013/basafa

 

 


 

 

 

 

 
 
© 2015 Nagykoros.hu | Impresszum
Developed by Peter Vadasz