PROGRAMOK
RÉGI OLDAL
Nagykőrös város hivatalos honlapja

 

Nagykőrös városában igen nagy hagyományokra tekint vissza a vásározás. A település első vásárainak megtartási jogát még a XVI. században kapta. A vásárok látogatóinak száma általában 8.000-10.000 fő, a Szent György és a Szent Mihály napi sokadalmak 20.000 fő fölötti résztvevőt is vonzanak, ami köszönhető a nagy vásárokon megrendezésre kerülő hagyományőrző kísérő programoknak.

 

 Vásárokkal kapcsolatos bővebb információkért kattintson IDE

 


 

 

 

 

 

Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ és Közérdekű Muzeális Gyűjtemény

A városi rendezvények szervezője, bővebb információkért és programokért kattintson : Honlap IDE kattintva

 

 

 

 


 

 

 

 

Több száz éves, méltóságteljes tölgyóriások, tavaszi gyöngyvirágszőnyeg, egyedülálló fajkészletű erdők és gyepek változatos elegye köszönti a nagykőrösi erdőbe látogató vándort. A homoki tölgyesek és homoki gyepek alkotta mozaikos élőhely-együttes – az erdőspuszta, vagy más néven erdőssztyepp – sok ritka és védett élőlénynek nyújt otthont. Bővebb információkért kattintson a fenti képre!

 

Erdei iskola - Pálfája Oktatóközpont - Polyák Péter 30/663-4657


Nagykőrös kirándulóerdeje, a Pálfája-erdő nevét az itt álló hatalmas tölgymatuzsálemről kapta. Az idős kocsányos tölgy lett a névadója a LIFE program keretében felújított oktatóközpontnak és a körülötte kialakított tanösvénynek is. A Pálfája Oktatóközpont programjain az ide látogatók megismerhetik a "Nagykőrösi pusztai tölgyesek" Natura 2000 terület értékeit és az itt folyó természetvédelmi munkát.

 

 

 

 

 


 

 

 

 Nagykőrösi Lovas Sportegyesület- Lovaglási lehetőség 

 Egyesületünk elhivatottsága, hogy minél több magyar gyermeket megismertessen a lovaglás mûvészetével, megszerettesse velük a lovakat, a lovas életvitelt. A gyermekeknek meg kell (kellene) tanítani, milyen szerepe volt, van és reméljük lesz a magyarság életében a LÓ-nak. Célunk, hogy minél több majdani lovas szakembert, lótartót, lovas sportolót indítsunk útjára, akik a jövõ lovas nemzedékeként elhivatottságunknak érzik majd a magyarság egyik legjelentõsebb nemzeti kincsének a LÓ-nak „megõrzését” a maga méltóságában.

Bővebb információk, elérhetőségek IDE kattintva

 

 

 

 

 

 

 


 

 Csónakázó tó

 

 

Nagykőrös egyik gyöngyszeme lett a kellemes felüldülést nyújtó Csónakázó tó, melynek és környékének fejlesztésére közel 55 millió forint támogatást nyert Nagykőrös. Térkő burkolatot és díszkivilágítást kapott a sétány. A tó nyugati oldalán lévő szigetre gyaloghídon lehet bejutni, emellett csónakkikötőt és horgászstéget alakítottak ki,  60 fát, 570 díszcserjét és több mint 1700 tő lágyszárú növényt is telepítettek.

 

 

 


 

 

Cifrakert

 

 

 Nagykőrös üde, zöld városrésze a Cifrakert, mely ideális sátalehetőséget, kikapcsolódást nyújt a megpihenni, felüdülni vágyó lakosságnak, és vendégeknek egyaránt.

 

 

 

 

 


 

 
 
© 2015 Nagykoros.hu | Impresszum
Developed by Peter Vadasz